יום שישי, 30 ביוני 2017

קיש אספרגוס ( נטול גלוטן )

קיץ, חם, לח.
אנחנו ממשיכים במגמת הבלי מזגן , ואחרי כמה שנים חייבת לציין שזה עובד!
לפעמים מדליקים קצת מזגן, אבל לחצי שעה ככה לקרר קצת את הבית, וזהו. ממש לעתים רחוקות בנתיים.
והשנה אני אפילו עוד לא צמודה למאוורר.
התקנו מאורר תקרה חתיך בחדר שינה ( היתה לי בעיה עם הקטע העיצובי שלהם, עד שמצאתי משהו יפה ) וזה עולם אחר.

איזה כיף למצוא בצק לפאי נטול גלוטן במקפיא ( הכנתי לשבועות כמות כפולה מזו כאן והקפאתי חצי )
שמחתי מאד, ומיד אלתרתי קיש עם אספרגוס שאני כל כך אוהבת!
יצא נפלא!

קיש אספרגוס

תבנית פאי קוטר 22

בצק:
כוס קמח ( שמתי נ"ג )
90 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה קטנה ( אם מכינים כמות כפולה, מספיק ביצה אחת גדולה )
קורט מלח
3-4 כפות מים קרים

לערבב יחד במעבד  מזון רק עד שמתאחד לכדור. לקרר לפחות חצי שעה. אפשר גם לשמור בהקפאה למתי שצריך.

למלית:

צרור אספרגוס, להוריד את החלק התחתון ( בערך 3-4 סמ, תלוי בעובי ובסוג ) לקצוץ לחתיכות 3-4 סמ
2 בצלים ירוקים , לקצוץ

3 ביצים
250 מ"ל ( מייכל ) שמנת לבישול ( 15%* ) 
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
כוס גבינת גרויאר מגוררת ( אפשר גבינה קשה אחרת, שתהיה קצת חריפה , כמו צ'דר למשל )

מרדדים את הבצק ( אני אוהבת בין שני משטחי סילפאט מקומחים קלות )
מעבירים לתבנית, מהדקים לדפנות.
אופים בתנור 180 מעלות באזור 10-12 דקות מקררים קצת.
בינתיים מערבבים יחד את הביצים, שמנת, מלח ופלפל

על הבצק מפזרים את הגבינה המגוררת
מעל לגבינה מפזרים את האספרגוס והבצל הקצוץ
שופכים בזהירות את תערובת הביצים

אופים בתנור החם ( 180 ) עד שהקיש מזהיב ומתייצב

* אפשר כמובן עם שמנת מתוקה באחוז יותר גבוה, אבל לא חובה


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה