יום שני, 26 ביוני 2017

עוגת שוקולד קרמל מלוח

סוף שנה
סוף שנת הלימודים ז"א
בבית הזה כבר אין ילדים במערכת החינוך ( סטודנטים זה לא נחשב , ושם עוד יש איזה חודש של מבחנים )
בכל מקרה,יש כזו אוירה באויר ( קוראים לזה קיץ... חום, לחות... )
הנה עוגה קצת שונה שתתאים למסיבות סיום , לקחת לים.. וסתם

המתכון מאתר מתכוניישין. שם הוא מתואר כבראוניז, אבל אצלינו בראוניז זה משהו הרבה יותר דחוס , אז עדיף לקרוא לזו עוגה.
מכיוון שיש שקדים בתערובת, נעה אמרה שזה קצת מזכיר לה עוגות של פסח .  קצת הצחיק אותי שהיא אמרה שזה דומה לעוגה של פסח, כי אצלינו אין כזה דבר " עוגות של פסח", כי לא חסר מתכונים טובים ללא קמח שאני מכינה כל  השנה..
אבל לא משנה...
העוגה נחמדה, שוקולדית במידה לא מוגזמת, וילדים קטנים אהבו מאד.

בגלל שחששתי שתצא מתוקה מדי, שניתי קצת את הרכב השוקולד מהמתכון המקורי על מנת שתצא טיפה פחות מתוקה ויותר שוקולדית.

עוגת שוקולד קרמל מלוח

לגנאש/קרמל:

3 כפות סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גר שוקולד מריר 60%
60 גר שוקולד חלב איכותי
1/4 כפית מלח גס
100 גר חמאה מומסת

לעוגה:

3 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס אבקת  ( קמח ) שקדים
3/4 כוס קמח תופח ( או קמח רגיל + 3/4 כפית אבקת אפיה )


הכנת הגנאש/קרמל

לחמם את השמנת המתוקה ( עד סף רתיחה,)
בסיר קטן לחמם את הסוכר עד שנמס ומקבל צבע ענבר ( צהוב כהה התחלה של חום ) לא לערבב ולהיות קרוב על מנת לא לשרוף
להסיר מהאש ומיד להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב במרץ שלא יהיו גושים
לשפוך על השוקולדים, לערבב עד שהכל מתאחד להסויף חמאה ולערבב

הכנת עוגה

להקציף ביצים יחד עם סוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
להוסיף את הגנאש/שוקולד, לערבב במהירות הכי נמוכה
להוסיף קמח ואבקת שקדים. לא לערבב יותר מדי

לשפוך לתבנית 20 על 20 מרופדת בנייר אפיה
לאפות עד  השעוגה יציבה וקיסם יוצא טיפה לח ( פלוס מינוס חצי שעה, תלוי בתנור )









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה