יום שני, 12 בפברואר 2018

חיתוכיות פירות יער ( או שוקולד או ריבה )

איכשהוא כל מיני מחלות מוזרות נדבקות אלי
לא הכי מפתיע בעולם, כי מי שיש לו 2 מחלות אוטואימוניות ועוד מחלה אחת שקשורה לעומס על המערכת החיסונית, ידבקו אליו כל מיני שטויות אחרות.
בקיצור, חטפתי שלבת חוגרת. שם די מזעזע לטעמי.
מסתבר שזה יכול להיות סיוט די גדול.
לשמחתי ומזלי, חטפתי " בקטנה". כמה נקודות שחשבתי שהן עקיצות, בשני מוקדים בצד אחד של הגוף.
לא פסחו עלי עוד אי אילו תופעות כמו כאבים בצד אחד של הגוף, לפעמים כאילו דקרו אותי בסכין ( והוציאו אותו ודקרו שוב ושוב ) גירודים, רגישות של העור באזור, נימול של אזורים גדולים.  חגיגה!
מתקרבת ל 5 שבועות עם הכיף הזה. 
אני שומעת על עוד ועוד אנשים שהיה להם/להורים/חברים, וסיפורי זוועה על כאבי תופת שנמשכו חודשים.
אני אופטימית, ומקוה שאני אהיה בין אילו שאחרי 5-6 שבועות לא יזכרו שבכלל היה להם.

בנתיים ממשיכים כרגיל, וצריך להכין עוגות.
נתקלתי בתמונה של החיתוכיות באינסטגאם, בבלוג שאני עוקבת אחריו כבר כמה שנים והכנתי לא מעט מתכונים ממנו. כולם מעולים. וגם זה.
האמת, הופתעתי עד כמה היתה התלהבות ממשהו כל כך פשוט וקל.
 המתכון  מהבלוג pastry affair עם שינויים מזעריים


גיוונים שלי
אפשר במקום פירות היער, למרוח ריבה ( לקחת בחשבון שיהיה קצת יותר מתוק ) 
אפשר להניח שוקולד מריר קצוץ גס , והתוצאה קצת מזכירה חטיפי גרנולה.
במקרה של שני אילו, האפיה תהיה יותר מהירה, רק 20+ דקות

חתוכיות פירות יער

תבנית מרובעת 20 סמ

שכבת בצק

100 גר חמאה רכה
100 גר ( 1/2 כוס ) סוכר חום
ביצה L
כפית וניל
80 גר ( 1/4 כוס ) דבש
150 גר ( 11/2 כוסות ) שיבולת שועל ( לא מהסוג להכנה מהירה אלא שלמה )
120 גר (  כוס ) קמח
קצת קינמון
קורט מלח
1/2 כפית סודה לשתיה

מלית

2-2וחצי כוסות פירות יער  מעורבים קפואים ( סנפרוסט *) 
50 גר ( 1/4 כוס) סוכר
2 כפות ( עם בטן לא גדולה ) קורנפלור

לחמם תנור ל 180

הכנת הבצק

להקציף יחד חמאה וסוכר.
להוסיף  ביצה לערבב טוב
להוסיף וניל, דבש.
להוסיף את  השאר ולערבב עד שאחיד

להפריש 1/3  מהבצק לטובת פירורים
לשטח את הבצק ( די דביק ) בעזרת כף בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להדק למשטח אחיד

לערבב את פירות היער עם הסוכר והקורנפלור, לשפוך על הבצק.
לפזר את הבצק שנשאר עם כפית מעל לפירות יער, עד כמה שניתן בצורה אחידה ( הבצק לא ממש פירורי, אז פשוט פה ושם עם כפית.
לאפות 45-55 דקות עד שהבצק שחום . לקרר לגמרי לפני שחותכים



* שקית פירות יער של סנפרוסט זה 300 גר. אפשר בהחלט להסתפק באחת








עם ריבה ( חבושים )






עם שוקולד









2 comments:

  1. נראה מתכון מצוין, נראה לי שאנסה אותו בהדקם, מוצא חן בעיני שזה רק עם שיבולת שועל. תרגישי טוב והחלמה מהירה, נשמע לא קל בכלל, וגם איזה שם המציאו למחלה הזו

    השבמחק
  2. תודה אפרת
    אכן שם הזוי :)

    השבמחק