יום שני, 5 בפברואר 2018

טראפלס שוקולד טחינה ( טבעוני ונטול גלוטן )

לפני כמעט שנתיים, אחרי טיול פריחה מסורתי בתחילת האביב, התיישבנו עם החברים לארוחה המסורתית של אחרי הטיול.
אחת מהחברות הביאה לקינוח שוקולדים זעירים שהכינה. טראפלס שוקולד טחינה.
ההתלהבות היתה גדולה, והמתכון הכי מצחיק בעולם: שוקולד מריר, טחינה, ואם רוצים אפשר להוסיף תוספות.
רשמתי לי בראש שאני צריכה להכין.
אבל בגילי, מה שלא רושמים על נייר/בטלפון/במחשב ( עדיף בכל ה3 ) לא נשאר בזכרון.
פתאום נתקלתי במתכון שוב, והכנתי באותו הרגע. מה שבטוח ככה לא אשכח.

כמובן שאם הרכיבים מאיכות טובה- הטראפלס יהיו שווים ביותר.
שוקולד מריר 60%, טחינה של "אל ארז" שאני הכי אוהבת ( כף של כזו גולמית כל יום על הסלט זה בנוהל )
הוספתי פיסטוקים קלויים, אפשר כמובן מה שרוצים: שקדים, אגוזים, סומסום, וכ"ו ( רק לקלות, כי זה יותר שווה )
וברור שניתן להכפיל כמויות 

טראפלס שוקולד טחינה

100 גר שוקולד מריר 60%
120 גר טחינה גולמית אייכותית
1/4 כוס אגוזים/שקדים/פיסטוקים וכ"ו קלויים וקצוצים ( לא חובה )

להמס שוקולד במיקרו ( חצי דקה, עירבוב, עוד חצי דקה וכ"ו עד שנמס ) לקרר
להוסיף טחינה לערבב
להוסיף פיצוחים קצוצים, לערבב
להכניס לתבנית או כילים קטנים מרופדים בניילון נצמד
להקפיא ל 4 שעות או יותר. להוציא מהתבנית, להסיר ניילון נצמד ולחתוך
אפשר לפדר בקקאו או לפזר למעלה עוד מהאגוזים שבחרתם לשים בפנים קצוצים דק דק .
לשמור במקרר או במקפיא













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה