יום שישי, 27 באפריל 2018

טרייפל תותים ולמון קורד ( נטול גלוטן )

יש אצלינו בבית מושג- קינוח בכלי זכוכית
איל הוא זה שהטביע אותו, באחת הפעמים ששאלתי מה להכין לקינוח, הוא אמר לא משנה מה, שהעיקר שיהיה בכלי הזכוכית, משמע, תכיני איזה טריפל או משהו עם מוס ועוד הרבה שכבות טובות

 יצא לי להתחכם, להכין בכוס זכוכית קטנה משהו שלא ענה כל כך על הדרישה הראשונית, וכמובן מאז יש הדגשה על "הכלי".

לכבוד זה שבקרוב לא יהיו יותר תותים, החלטתי להכין טרייפל תותים קצת שונה מזה שיש כבר כאן בבלוג
התוכנית היתה להכין רולדה, אבל בזמן האפיה של העוגה שיניתי את דעתי, לא גלגלתי לרולדה, מיד הפשרתי קופסה של למון קורד והרכבתי בזמן קצר טרייפל מדהים.

טרייפל תותים ולמון קורד

מה צריך

     כמות אחת של רולדה
כמות אחת של למון קורד
קונפי תות או ריבה
350 מל שמנת מתוקה
300 גר תותים


לרולדה ( נטולת גלוטן אם רוצים )

4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
גרידת לימון
1-2 כפות מיץ לימון

לחמם תנור ל 180, להכין תבנית עם נייר אפיה ( 24 ס"מ , או יותר גדול, לא כזה משנה )
להקציף חלבונים לקצף רך, להוסיף לאט את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב
להקציף עם מזלג או מטרפה ידנית את החלמונים עם המיץ וגרידת הלימון
להנמיך את פעולת המיקסר להכי איטי ולהוסיף את החלמונים לקצף. רק עד שנבלעים ( לא נורא עם הקצף"יורד" )
להוסיף עם כף או מרית את הקמח ולקפל פנימה בזהירות.
לשטח על התבנית עם נייר אפיה . לא חשוב שיגיע לצדדים ולא חשוב הצורה, רק שיהיה פחות או יותר אחיד ( אח"כ במילא " קורעים " או חותכים לחתיכות. )

קונפי תות
8-10 תותים
2 כפות סוכר
כף מיץ לימון

לטחון תותים, לשים בסיר קטן יחד עם הסוכר והלימון, לבשל על אש קטנה 5-7 דקות, לקרר קצת

למון קורד

לימון גדול או 2 קטנים
3/4 כוס סוכר
60 גר חמאה
2 ביצים
1/4 כוס מיץ לימון
קורט מלח

לקלף את הקליפה הצהובה של הלימון עם קולפן ירקות
לטחון יחד עם הסוכר במעבד מזון קטן
להוסיף את החמאה, לערבב יחד.
להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה, אחכ את המיץ והמלח
להעביר לסיר קטן ולבשל על אש קטנה תוך עירבוב בערך 10 דקות עד שמתחיל להסמיך
להעביר דרך מסננת, לקרר ולשמור ( אפשר במקרר עד שבוע או להקפיא )

להקציף את השמנת המתוקה
חצי מהכמות לערבב יחד עם הלמון קורד, חצי שני לשמור.


הרכבה של הטרייפל:

שכבה ראשונה שמים חתיכות מהעוגה ככה שיכסו את כל התחתית
עליהן מטפטפים עם כפית קצת מהקונפי
על זה מניחים כמה כפות של הלמון קורד, מיישרים .
מניחים פרוסות של תותים על הלמון קורד בזהירות
מוסיפים שכבה נוספת של עוגה, שוב קונפי, הפעם שכבה של קצפת בלי למון קורד, תותים, ועכשיו שוב מההתחלה, עוגה, קונפי, למון קורד וכו...

להכין כמה שעות טובות לפני שמתכוונים להגיש, שהטעמים יספגו.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה