יום שלישי, 8 במאי 2018

עוגיות שוקולד טחינה ( עם ובלי גלוטן )

יש לי כמה חברות ששואלת לא פעם אחת , מתי את כבר מוציאה ספר עוגיות. 
מי שמבשל ואופה ומעודכן, שם לב שיוצאים המון המון ספרי בישול ואפיה.
כל בלוגר שמכבד את עצמו, כל שף, ועוד לא מעט אנשים, מוציאים ספר בישול או אפיה.
חשבתי לעצמי למה לא. יש לי לא מעט מתכונים שפיתחתי בעצמי, בזמן האחרון הגדשתי לזה הרבה זמן, הרבה טעימות, חילקתי עוגיות, לחמים לכל מי שרק רצה ( או לא ).
שמרתי בצד כמה מתכונים שיופיעו לראשונה בספר.
אפילו נפגשתי עם כמה הוצאות לאור, ודי חטפתי שוק. 
לא שחשבתי שאם אוציא ספר אני הופכת להיות מיליונרית, בכלל לא.
אבל לצאת בהפסדים כלכליים זה כבר סיפור אחר.
אז ירדתי מהתוכנית, ואמרתי לעצמי שאולי רק חוברת.
היה לי רעיון ( שאשמור בנתיים אצלי, כי אולי בכל זאת יצא ממנו משהו ) על חוברת מתכונים שעוד אין כמוה.
אבל לצערי גם העלויות של זה גדולות עלי.
לכרגע הגעתי למסקנה שכנראה זה לא לי, ובנתיים חבל שרק אני וקומץ אנשים בודדים משמינים מהעוגיות הנהדרות, אז הנה אחד המתכונים- שכולם ישמינו כי אילו עוגיות נהדרות.
המתכון המקורי מבלוג בשם greedy little pigs  אבל עבר אצלי שינויים, וגם הסבה לנטול גלוטן, ונראה לי ( אפילו שלא טעמתי את הגירסה עם הגלוטן ) שאילו בלי הגלוטן יותר שווים, כי הם יוצאים יותר רכים ועושים רושם יותר נימוחים.

אז יאללה- לכו להשמין גם !




עוגיות שוקולד עם טחינה

100 גר טחינה גולמית
100 גר חמאה רכה
115 גר סוכר לבן
70 גר סוכר חום בהיר/דמררה/קנים
30 גר סוכר חום
ביצה אחת
כפית וניל
קורט מלח
3/4 כפית סודה לשתיה
40 גר קקאו
180 גר קמח ( לורסיה נטולת גלוטן: 60 גר קמח אורז מלא+ 60 גר קמח סורגום+ 60 גר  קמח תפ"א )
100 גר שוקולד מריר קצוץ גס
מלח גס לפיזור למעלה ( לא חובה )

 באזור 32 עוגיות

הערות לפני שמתחילים:חשוב להוציא מהתנור שהן מתחילות " להתבקע" והן עדיין רכות למגע. לקרר לגמרי לפני שמנסים להרים.  *אם הן תהינה בתנור יותר, הן תצאנה קשות כמו אבן
 אל דאגה-אחרי קירור הן ממתמצקות

להקציף יחד טחינה, חמאה וסוכרים במיקסר עם וו גיטרה, על עוצמה בינונית, כ 3-4 דקות.
להוסיף ביצה ווניל, להמשיך להקציף עוד 2 דקות עד שהכל מתגבש יחד.
להוסיף את כל היבשים, לערבב עד שנבלע יחד ובסוף את השוקולד הקצוץ.

לחמם תנור ל 175
להוריד כדורים ( בעזרת כף גלידה הכי קל ) או כף אל תבנית עם נייר אפיה במרווחים של 3-4 ס"מ )
לפזר טיפת מלח גס מעל כל עוגיה אם רוצים.
לאפות בסביבות 12-14 דקות עד שמתחילות להתבקע, אבל עדיין רכות למגע, לקרר.














2 תגובות:

  1. אני לא יודעת אם את מכירה את זה, אבל יש היום מלא אפשריות לגיוס המונים ברשת.
    אני בטוחה שיש מלא מעריצים כמוני שישמחו לתרם מעט בשביל להוציא את הספר לאור.
    בטח שבקהילת הצליאקים...

    רקפת

    השבמחק
  2. מכירה, ואפילו שקלתי אבל עדיין גדול עלי כנראה.
    אולי אבדוק שוב :)
    תודה

    השבמחק