יום שני, 4 ביוני 2018

אמפנדס עם בשר

כשאחד מהילדים אומר " למה את אף פעם לא מכינה..." זה כמו לזרוק כדור להנחתה ( הנחתה מיד מזכירה לי ששחקתי כדורעף בתיכון )
הפעם הרמתי את הכפפה ממש מהר והכנתי ע"פ בקשתו של איל, לפני שאפילו הזכיר את זה עוד פעם.
לא מעט עבודה, אבל אני אוהבת לראות אותם נהנים.
היה פה משא ומתן על כמה מהאמפנדס מותר לי להביא לארוחת חג אצל אחותי, שחלילה לא יגמר לילד.

המתכון עם קצת שינויים מ laylita.com


אמפנדס

בערך 30 אמפנדס בגודל בינוני

לבצק:
3 כוסות קמח
חלמון אחד
115 גר חמאה
בין 3/4 ל1 כוס חלב פושר
1/2 כפית מלח

מלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
פלפל אדום קטן קצוץ
תבלינים : פפריקה, מלח, פלפל, אורגנו, כמון, אבקת צ'ילי או אבקת פלפל חריף אחר.
שמן לטיגון
2-3 ביצים קשות, חתוכות
זיתים ירוקים קצוצים
בצל ירוק קצוץ


הכנת בצק :
לערבב במעבד מזון קמח, מלח וחמאה.
להוסיף חלמון וחלק מהחלב, עד שמתגבש לפירורים שאפשר לאסוף לכדור.
לחלק ל 2 כדורים, לעטוף בניילון ולקרר לפחות חצי שעה.

הכנת המלית :
לטגן בצק בקצת שמן עד שמתחיל להזהיב,
להוסיף בשר, להמשיך לטגן תוך ערבוב והפרדת גושים של בשר אם יש
להוסיף פלפל אדום
לתבל, לבשל עוד 5-7 דקות. להוסיף בצק ירוק קצוץ. לקרר . 

לחמם תנור ל 200

לרדד את הבצק  דק ולקרוץ עיגולים בקוטר 10-12 סמ
לשים במרכז כל עיגול קצת מהמלית עם טיפת ביצה וחתיכת זית 
לסגור לחצי סהר ולהדק טוב קצוות. לחרוץ שני חריצים קטנים עם סכין חד בחלק העליון.

להניח את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפיה
להבריש בביצה טרופה.
לאפות 20-25 דקות עד שהאמפנדס משחימים. 
לקרר

אפשר להקפיא את האמפנדס בכלי סגור היטב, להפשיר במקרר.













2 comments:

  1. היי נטע,
    יש לך בלוג מדהים!!
    האם חייבים כמון לדעתך? במה עוד שווה לתבל?
    אצלנו הילדים פחות אוהבים...

    השבמחק
  2. תודה רבה :)
    ממש לא חייבים כמון, אפשר להסתפק במלח/פלפל/פפריקה, אפשר להוסיף מה שאוהבים בקציצות או כדורי בשר.
    אפשר לשחק עם תוספות לבשר שהילדים אוהבים, או אפילו למלא את הבצק ( המדהים ) בפירה, או תירס ( קצת בצק מטוגן, תירס טרי או קפוא, תבלינים, לסנן קצת נוזלים/ אפשר למלא בתערובת גבינות עם ביצה טרופה .

    השבמחק