יום חמישי, 25 באפריל 2019

עוגיות שוקולד גדולות נוסח Levain

אני עוד חיה.
כל נסיעה לחו"ל זה הימור מסתבר.
נסיעה לדרום אפריקה לשבועיים וחצי, הסתיימה ( האמת, התחילה ביום השני של הנסיעה ) עם ברונכיט קשה מאד, שחודש אחרי אני עוד מתאוששת )
תמונות ועל מה אוכלים ( או לא אוכלים ) עם צליאק בדרום אפריקה, בקרוב.

ובדיוק לפני שנסעתי זה קרה-
אחרי 20 שנה של עבודה עצמאית ( התחיל בעיצוב פנים, אח"כ העוגות המקושטות ועוד) חזרתי לעבוד כשכירה.
זה לא היה בתוכנית, וקרה בצורה די מפתיעה, אבל זה סוג של חלום שהתגשם- לעבוד במטבח מקצועי.
עבודה לה קלה, אבל אני נהנית מכל רגע, לומדת, מנסה מתכונים ( נטולי גלוטן ) 

רגע לפני שהתחלתי היו פה כמה שבועות של נסיונות להכנת עוגיות כמה שיותר שמנות וגדולות.

המתכון הנוכחי עבר כמה שינויים. התחיל ממתכון חיקוי לעוגיות של Levain, עבר הסבה לנטול גלוטן ( לא רע, יעבור עוד שיפוץ ואז אעלה לכאן ) ואז עבר עוד הסבה חזרה לעם גלוטן אבל בתוספת שוקולדית.
הן פחות שמנות מאילו של 'לווין' וממה שהתכוונתי, אבל מספיק גדולות, וגם בגודל רגיל, מתקבלות עוגיות די רכות או "פאדג'יות" נהדרות.

עוגיות שוקולד גדולות נוסח Levain

113 גר חמאה רכה
85 גר סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה
כפית וניל
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפות קקאו
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
120 גר שוקולד מריר קצוץ גס

50 גר פקאנים קלויים ( לא חובה אם לא אוהבים )

להקציף יחד חמאה ושני סוגי סוכר
להוסיף ביצה ווניל ולהקציף  עוד קצת
להוסיף קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח, לערבב טוב
להוסיף שוקולד קצוץ ( ואגוזים ) לערבב רק עד שהשוקולד נטמע בבלילה.
לקרר לפחות שעה במקרר.

ליצור כדורים גדולים ( באזור ה70-80 גר )
לסדר במרווחים גדולים על נייר אפיה, לקרר שוב עד שהתנור מתחמם
לחמם תנור ל 180, לאפות בערך 15 דקות. 
העוגיות עדיין רכות, לתת להם להתייצב על התבנית ואחרי כמה דקות שהן מתייצבות להעביר לרשת צינון לקירור מוחלט.

בסביבות 12-15 עוגיות גדולות.





















אין תגובות:

פרסום תגובה