יום ראשון, 13 באוקטובר 2019

בלונדיס


כשאיל סיים בה"ד 1, קיבלתי הוראה לבוא עם אוכל, כי יגיעו הרבה חברים מהמדור, ויהיה רעב גדול. אז יחד עם עוד אמא של חבר מהמדור שאיתו בקורס, התחלקנו במשימות.
חזרנו הביתה עם הרבה פיתות, והרבה פלאפלים. את המתוקים סיימו.

כשהגיע הזמן לסיום השלמה השבוע, החלטתי: רק עוגות.
בן שאר המתוקים הכנתי את הבלונדיס האילו.
כמובן שלכל המתוקים היתה הצלחה, ואישרו את אילו לכניסה לבלוג, אז בבקשה:

המתכון ע"פ מתכון בסיס לבלונדיס של מרתה סטיוראט עם שינויים שלי
 מבחינת כמות, תלוי כמובן לאיזה גודל חותכים, אפשר ריבועים גדולים של 5/6 ס"מ ואפשר קטנים יותר




בלונדיס

תבנית מרובעת 9 אינץ ( 22 ס"מ )

לשמן תבנית בחמאה, לרפד בנייר אפיה

לחמם תנור ל 175

185 גר חמאה
233 גר קמח
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
266 גר סוכר חום בהיר
66 גר סוכר לבן
2 ביצים
חצי כפית וניל

50 גר תוספת ע"פ בחירה ( פיצפוצי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, חתיכות קרמל וכו ) לא חובה ( הוספתי שוקולד לבן )

להכין חמאה חומה : להמס חמאה בסיר על אש נמוכה עד שנמסה לגמרי, להמשיך לבשל עוד כ 5-7 דקות עד שבתחתית הסיר יש משקעים חומים ולמעלה נוזל בצבע קרמל. לקרר
להקציף יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר 2-3 דקות
להוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה להמשיך לערבב 3 דקות
להוסיף את היבשים ולערבב רק עד שהקמח נבלע בעיסה.  
אם מוסיפים משהו- זה הזמן, ב 2-3 עירבובים וזהו
להעביר עיסה לתבנית וליישר עם מרית

לאפות 30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם קצת פירורים דביקים ( לא רטוב, אבל גם לא יבש )
לקרר לגמרי לפני שחותכים












אין תגובות:

פרסום תגובה