יום רביעי, 23 באוקטובר 2019

עוגת שוקולד פרווה ( ללא גלוטן )

השאירו אותי לבד בארץ בחגים. נו טוב, לא לבד, יחד איתי נשארו מעט מליונים.
יצא שכולם נסעו ( מלבדי )
איה וטל היו באירופה, נעה היתה בטאיוואן ודרום קוריאה
ואיל, סיים קורס קצינים, לקח חל"ת ונסע לטיול ארוך.
את החלק הראשון עושה בנפאל עם אבא שלו, אחכ ימשיך לניו זילנד.

לערב סוכות הוזמנתי לארוחה, והבאתי איתי עוגה פרווה. בתור חובבת חמאה, שמחסור בחמאה זה כמעט אסון טבע עבורה, לא מתחברת לעניין הפרווה, ואם לומר את האמת, גם לא צריכה.
אבל לפעמים צריך, כי בכל זאת יש אנשים שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב, או יש את כל הקטע של הכשרות.

המתכון ע"פ מתכון של נייג'לה, עם קצת שינויים שעשיתי.
לא היו לי ציפיות , ז"א  ציפיתי לעוגה טעימה, נחמדה, אבל העוגה הזו פשוט מדהימה !
שוקולדית מאד, לא פאדג'ית אבל רטובה וקלילה ופשוט מעולה.
ראו הערות למטה לגבי הצעות הגשה. 




עוגת שוקולד פרווה (ללא גלוטן)


תבנית קוטר 20 סמ


150 מ"ל שמן זית עדין
50 גר קקאו
125 מ"ל מים רותחים
כפית וניל איכותי
100 גר קמח שקדים ( שקדים טחונים דק דק דק )
50 גר קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
215 גר סוכר לבן
3 ביצים


לשמן תבנית עם ספריי שמן ( או מברשת טבולה בקצת שמן ) להניח עיגול נייר אפיה בתחתית התבנית
לחמם תנור ל 170

לערבב בכוס גדולה את הקקאו עם המים הרותחים ליצירת מחית. להוסיף וניל ולערבב
לשים בקערה את קמח השקדים יחד עם הקורנפלור, סודה לשתיה ומלח

בקערת מיקסר לשים שמן זית, ביצים וסוכר, לערבב עם וו גיטרה 3-4 דקות
להוסיף מחית קקאו, לערבב,  להוסיף את היבשים, לערבב עוד קצת עד שהכל מתאחד
לצקת לתבנית, לאפות 35-40 דקות עד שקיסם יוצא די יבש.

לחכות קצת שתתקרר לפני הגשה.

אפשר להגיש עם שמנת מתוקה ( כן, זה לא פרווה, ולא, שמנת מתוקה פרווה זה כבר ממש לא לענין לטעמי ) ופירות יער או שווה ערך ( תותים בעונה )


התמונות צולמו במצלמת הטלפון ( הלא הכי שווה ) כי המצלמה שלי נסעה לנפאל וניו זילנד :)













אין תגובות:

פרסום תגובה