יום רביעי, 27 ביולי 2011

ביסקוטי שוקולד עם פיסטוקים

אתמול נסעתי לעבוד במטבח במחנה קיץ של הצופים... כנראה בפעם האחרונה.
התחלתי עם המסורת הנ"ל כשאיה התחילה את הצופים בכיתה ד'... 11 שנים!
השנה נעה מסיימת ונפרדת גם. ( לאיל אין זמן לצופים...)
בשבילי זה יום כיף, ארוך מאד ( יוצאת ב 5 בבוקר חוזרת ב 11 ) שכרוך בעבודה קשה ( מאד ) בתנאים לא קלים במיוחד.
לרחוץ\לקלף\לחתוך\לקצוץ מליון ירקות.... עם סכינים נוראיים....
לסחוב סירים עצומים, לשטוף אותם...להגיש אוכל, לנקות אחרי.
הכל בחוץ, עם לא מעט אבק, חום רב ואיזה משב רוח אחד פעם בשעה ( במקרה הטוב )

אבל , למרות רשימת הנזקים הארוכה ( מאד השנה ) זה יום כיף שמאד אהבתי!
בטוחה שאתגעגע ( אבל כנראה לא מספיק להתנדב לעבוד בלי שאחד מילדיי שם. )

במסגרת ההכנות ליום הזה, אני תמיד מכינה עוגיות לקחת איתי.
את אילו לא הכנתי מזמן. משום מה לא תמיד קל למצוא פיסטוקים לא קלויים ומקולפים.
המתכון מהספר עוגיות של מרתה סטיוארט

ביסקוטי שוקולד עם פיסטוקים

לחמם תנור ל 180

מתקבלות כמעט 50 עוגיות

85 גר חמאה
כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות קמח
חצי כוס קקאו
כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כוס פיסטוקים לא קלויים מקולפים
חצי כוס שוקולד צ'יפס

להקציף יחד חמאה וסוכר. להוסיף ביצים.
להוסיף קמח, קקאו, סודה ומלח.
להוסיף פיסטוקים ושוקולד

ליצור 2 ככרות על נייר אפיה.
לאפות עד שהם יציבים בערך 25 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר.
לחתוך עם סכין מסור פרוסות בעובי כמעט ס"מ.
להחזיר לתנור כשהפרוסות על הצד, לאפות עוד 8-10 דקות עד שהן מתייבשות, אבל שהמרכז שלהן לא יהיה הכי יבש בעולם.
לקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה