יום רביעי, 13 ביולי 2011

חציל, קישוא ועגבניה

כשכתבתי למעלה את השם של הפוסט, נזכרתי בשיר "אפונה וגזר.. ישבו במקרר..." :)
שיר חמוד.

אוסף של ירקות, דלי קלוריות , למאפה דיאטטי ( מה לעשות, צריך גם לאכול דיאטטי מדי פעם )

את המתכון ראיתי בסרטון באתר של מרתה סטיוארט, לא ממש מתכון כמו הנחיות.

גם כאן פחות או יותר הנחיות בשלבים...

מאפה חציל, קישוא ועגבניות

לחמם תנור ל 180-200

חציל קטן חתוך לפרוסות יחסית דקות
קישוא גדול חתוך לפרוסות ( איך שרוצים )
בצל חתוך לטבעות
2 שיני שום קצוצות
4-5 עגבניות פרוסות
מלח
פלפל
טימין ( לא חובה , מי שאוהב )

להכין את כל הירקות




בכלי חסין אש, לטפטף על התחתית שמן זית בנדיבות ( 2+ כפות )
לפזר חצי מהבצל על התחתית
לסדר מעל שכבת עגבניות, להמליח




לסדר שכבה של חצילים, שום כתוש, להמליח, ושוב עגבניות



מעל- שכבה של חצילים ועליה עגבניות, פלפל, מלח וטימין אם רוצים
מעל לכל עוד זירזוף של שמן זית


להכניס לתנור
אחרי בערך חצי שעה, 45 דקות, להוציא ועם מרית מתכת ללחוץ קצת


להחזיר לתנור לעוד חצי שעה, 45 דקות...





לרזים שלא צריכים לספור קלוריות, אני בטוחה שפרמז'ן בין השכבות לא יזיק :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה