יום שלישי, 8 בנובמבר 2011

עוגת פיסטוקים ( נ"ג )

נסיון להכנת עוגת תפוזים נטולת גלוטן נכשל.
העוגה התפרקה לגמרי, ולמרות שהיתה יחסית בסדר בטעם, לא התחשק לי להתפשר על 'בסדר', והיא נזרקה לפח.... לא קורה לי הרבה, אני בד"כ מנסה להציל את המצב - להפוך לכדורי שוקולד או משהו בסגנון, אבל מצב הפירורים היה בכי רע..

למרות הכשלון, החלטתי לנסות מתכון אחר.
מצאתי ברשת מתכון לעוגת פיסטוק בבלוג שנקרא 'אוכל טוב, עוגות נהדרות, ויטמינים ותוספים לחיים'.
קצת שינויים- והעוגה הפכה נטולת גלוטן.

עוגת פיסטוקים

לחמם תנור ל 180
תבנית אינגליש

100 גר חמאה רכה
90 גר סוכר
חצי כפית וניל
גרד לימון
2 ביצים
50 גר קמח ( חילקתי ל 3- קמח אורז מלא, קמח סורגום וקמח תפ"א )
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
65 גר פיסטוקים טחונים דק
65 גר שקדים טחונים דק

זיגוג:
מיץ מחצי תפוז
2 כפיות סוכר

להקציף יחד חמאה , סוכר, וניל וגרד לימון
להוסיף ביצים
להוסיף את כל השאר

לאפות עד שקיסם יוצא נקי, לשפוך מעל זיגוג




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה