יום ראשון, 8 בינואר 2012

וואפל נטול גלוטן

קצת לפני איבחון הצליאק קניתי מחבת להכנת ואפל.
בהתחלה כמובן היתה התלהבות, הכנתי לא מעט.
אחרי האיבחון לא הכנתי, כי התקנאתי :)

כמו פנקייקס נטולי גלוטן, וואפל נטול גלוטן הוא בדיוק באותו טעם ומרקם כמו עם גלוטן, ולכן אפשר פשוט להפסיק לקנא ולהכין לכולם ללא גלוטן, ולאכול איתם :)

לא לשכוח לחמם ולשמן טוב את המחבת של הוואפל ( או המכשיר ) על מנת שלא ידבקו ויצאו שלמים.

וואפל ללא גלוטן

כוס קמח סורגום
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס עמילן (  כאן-קמח ) תפ"א
חצי כפית קסנטאן גאם
חצי כפית מלח
כף סוכר
כפית אבקת אפיה

כוס ורבע חלב
2 ביצים
קצת וניל
רבע כוס שמן

לערבב את כל היבשים, להוסיף את השאר, לערבב היטב

לצקת למחבת\מכשיר ולחמם עד ששחום ומתנתק בקלות.

להגיש עם מה שאוהבים ( חמאה, מייפל, ריבה, גלידה, גנאש...וכ"ו )
מהכמות הנ"ל- 3 "מחבתות" שהם 3X4 ריבועים בודדים...





                                           תפס לי את העין בחוץ בזמן שצילמתי :)





2 תגובות:

  1. שלום

    מאיפה אפשר להשיג קמח סורגום?
    האם אפשר להשתמש בקמח אחר?

    השבמחק
  2. סוף סוף יש קמח סורגום בארץ, של חברה בשם 'אופק מן הטבע'. אני עוד לא נתקלתי אבל קראתי שבכל מיני חנויות טבע כבר יש. יש להם דף בפייסבוק אז אפשר אולי לברר לפי אזור מגורים.

    בכל מקרה אפשר להשתמש גם בקמח אורז מלא. אבל אני מאד ממליצה לנסות את הסורגום. השילוב של סורגום, אורז מלא ותפ"א הוא ממש מוצלח להרבה מתכונים.

    השבמחק