יום רביעי, 27 בפברואר 2013

טארט שוקולד ופיסטוק

לא תשמעו כאן כמעט את המשפט " זה יותר מדי שוקולדי"
אבל... הטארט הזה כמעט ראוי למשפט הנ"ל.
דחיסות שוקולד מרוכזת, למכורים בלבד.
לטעמי, הייתי שמחה ליותר טעם של פיסטוק, מצד שני לאילו שלא אוהבים פיסטוקים- זה לא הפריע.

המתכון מחוברת 'על השולחן' בנושא שוקולד, שעשתה עיניים לאיה ונעה. ( בהמשך לעוגה עם הקרמל )
המתכון של חן שוקרון מהבלוג 'שירלי נמש'
העבודה היתה משותפת של איה ונעה עם קצת  עזרה וזירוז מאמא...וכמובן, איך לא... עם שינויים ( הערות שלנו בסוגריים )

טראט שוקולד ופיסטוק

תבנית טארט 24 סמ
קלתית-
150 גר ביסקוויט פתי בר שוקולד ( הכנו עם חצי חבילה פתי בר נטול גלוטן+ כף גדושה קקאו )
100 גר חמאה מומסת ( שמנו 40-45 גר חמאה מומסת , עד שהפירורים היו לחים, לא יותר)

מלית פיסטוק-
150 גר פיסטוקים קלופים לא קלויים
רבע כוס סוכר ( 50 גר )
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה ( שמנו שמן זרעי ענבים )

מלית שוקולד-
300 גר שוקולד מריר 56%
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ"ל )
ביצה אחת + חלמון
2 כפות ליקר פרנג'ליקו או ברנדי או רום או כל ליקר אגוזים ( שמנו כף אחת ליקר שרי הרינג כי זה מה שהיה בבית )

ציפוי ועיטור- ( ויתרנו )
100 גר שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס שמנת מתוקה ( 100 מ"ל )
רבע כוס פיסטוקים קצוצים

הכנת הקלתית-
לרסק ביסקויט במעבד מזון, להוסיף חמאה ( קקאו ) עד לקבלת פירורים לחים
לשטח ולהדבק בתבנית, להעביר למקפיא

הכנת מלית פיסטוק-
במעבד מזון (לא צריך לנקות ) לערבב הכל יחד עד לקבלת פירורים לחים

הכנת מלית שוקולד-
להביא שמנת לסף רתיחה, להוסיף שוקולד, להסיר מהאש, לערבב עד שנמס.
לקרר כ 10 דקות, להוסיך ביצה וחלמון, לערבב טוב, להוסיף ליקר.

לחמם תנור ל 175
לפזר את הפיסטוקים מעל התחתית, ליישר עד כמה שניתן, ללשפוך מעל את מלית
השוקולד. לאפות באזור 20 דקות עד שהכל יציב.
לקרר.

לקרר 4 שעות
לפני ההגשה אם רוצים את השכבה של העיטור-
מחממים שמנ לסף רתיחה, מוסיפים שוקולד, מסירים מהאש, מערבבים עד שהשוקולד נמס. שופכים על הטראט ומיישרים, מקשטים בפיסטוקים.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה