יום שבת, 13 בדצמבר 2014

עוגיות שוקולד טחינה של 'ביסים' ( ואפילו נ"ג )


טחינה אצלי זו תגלית של השנים האחרונות
אכלתי בעבר טחינה, אבל זה לא היה משהו שאני אוכלת באופן קבוע, או משתמשת בו בבישול או אפיה.
היום, על הסלט היומי שלי חובה 2 כפות טחינה גולמית שווה ( וזה אחד הדברים שאני הכי מחכה לו כל היום... יאמ! )
מתה על עוגיות טחינה. לא מכינה יותר מדי כי זו סכנת נפשות... אי אפשר להפסיק לאכול.
ובכלל, טחינה גולמית זה הרבה יותר שווה מחלבה לדעתי. זה מרוכז, ישר לעניין, בלי סוכר ובלי התחכמויות. פשוט לאכול עם כפית מהקופסה. ( אסון!! )
אז בוודאי ששילוב של טחינה עם שוקולד בעוגיות נשמע בעיני מדהים.
לעומת עוגיית טחינה ( בלי שוקולד ) הטעם הרבה פחות בולט ( אולי צריך לטבול בקצת טחינה תוך כדי אכילה  :)  )
אבל אילו עוגיות נחמדות, והכי אהבתי אותן אחרי הקפאה, היישר מהמקפיא.  


עוגיות שוקולד טחינה מ"ביסים"

ביצה
שליש כוס סוכר חום
100 גר שוקולד מריר קצוץ
כף חלב
3 כפות גדושות טחינה גולמית
כפית וניל
קורט מלח
שני שליש כוס קמח שקדים
רבע כפית אבקת אפיה

לחמם תנור ל 180
להקציף יחד ביצה וסוכר
להוסיף ביצה, וניל ומלח
להמס שוקולד וחלב יחד, להוסיף טחינה ולערבב טוב
לערבב יחד ביציה ושוקולד. להוסיף יבשים

להוריד עם כף קצת בלילה על תבנית עם נייר אפיה, במרווחים גדולים כי הן מתפשטות
לאפות 10-12 דקות
לקרר








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה