יום ראשון, 28 בדצמבר 2014

עוגת קרפ שוקולד עם מוס

הרבה זמן אני כבר מתכננת להכין עוגת קרפ- ערמת קרפים שבינהם איזה שהוא קרם.
מפגש משפחתי היתה הזדמנות מצוינת להביא מהשחיתות הזו, לחלק את הקלוריות בין הרבה אנשים :)

המתכון אולי נשמע קצת מאיים אבל האמת, למי שלא מפחד מהכנת קרפים, מלבד הזמן שזה לוקח, לא סיפור כזה מסובך.
אפשר כמובן להכין את  הקרפים  יום יומיים לפני, לשמור במקרר ( אפשר אפילו בהקפאה ).
הכנת הקרם וההרכבה זה כבר בקלי קלות.

את המתכון מצאתי בבלוג שלא הכרתי- sweetandsavorybyshinee
וטוב שאני קוראת מתכונים מההתחלה עד הסוף לפני שאני מכינה, כי היו עם המתכון כמה בעיות.
לא כאלו שלא ניתן היה להסתדר, אבל  בכל זאת קצת מעצבן.

המתכון כאן הוא אחרי שינויים ותיקונים שלי.
הכמות הזו עצומה ! אין שום  בעיה לחלק את  המתכון לשליש או שני שליש.
להמחשה- חצי עוגה נאכלה ע"י 14 אנשים, בינהם קצת ילדים שהתקשו קצת עם כמות השוקולד.
ונשארו כמה קרפים להכנת 4-5 אישיים בקוטר 5 ס"מ.

עוגת קרפ שוקולד עם מוס

התוצאה הסופית לעוגה בקוטר פלוס מינוס 24 ס"מ גובה 8-10 ס"מ


לקרפים ( באזור ה 25 בקוטר 22/24 ס"מ )

 3 כוסות קמח ( 375 גר )
רבע כוס קקאו ( 64 גר )
רבע כוס סוכר ( 75 גר )
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית ועוד טיפונת מלח
3 ביצים
3 כוסות חלב ( 360 מ"ל )
כפית וחצי וניל
3 כפות שמן ( אני שמתי שמן זרעי ענבים, אפשר אחרים כמובן )

למוס שוקולד ( כמות שתספיק למילוי נדיב לכמות קרפים הנ"ל )

3 כפות קקאו ( 45 גר )
450 גר שוקולד מריר 
3 כוסות שמנת מתוקה ( 3 מייכלים של 250 מ"ל )

הכנת קרפים

לערבב את כל החומרים יחד טוב,  ללא השמן , עד שלא יהיו גושים ( אני אפילו העברתי סיבוב עם הבלנדר מוט )
לקרר 30 דקות,  ( או קצת יותר אם לא מתפנים לזה ) להוסיף שמן לפני שמתחילים לטגן, לערבב טוב.

טיגון-
לשמן מחבת  עם חמאה ( עדיף מהסוג של נדבקים אליה דברים... אני השתמשתי בסיר מאד גדול ושטוח, עם דפנות נמוכות, כי המחבת הגדולה שלי לא עברה בהצלחה את ענין הלא להדבק.. הסיר שלי מסוג hard anodized שזה נפלא ! בקרוב אדאג למחבת שווה גם כן ! )
משמנים ממש מעט ( פירור חמאה בגודל אפונה, ולשמן עם מברשת את כל המחבת. חשוב גם שהמחבת תהיה חמה, אבל לעבוד עם אש בינונית נמוכה. כל כמה קרפים אפשר לשמן שוב קצת, באותה כמות מזערית.
לצקת בערך 1/4- 1/3 כוס בלילה אל המחבת ומיד לסובב אותה ככה שהבלילה תתפזר בצורה אחידה במחבת.
לטגן כמה דקות עד שמתחילות להיווצר בועות, ואז הכי נוח להרים טיפה עם מרית, ולהפוך לצד שני. לטגן צד שני דקה וחצי, שתיים, ולהפוך על קרש או משטח שטוח. לקרר קצת. לערום אחד על השני על גבי צלחת גדולה.
אני מסמנת על גבי נייר כמה קרפים הכנתי, שלא אתבלבל בספירה. כי קצת קשה לעקוב.

את הקרפים ניתן לשמור מכוסים בניילון נצמד יום יומיים במקרר, או להקפיא, ולהפשיר במקרר.

הכנת מוס שוקולד

להמס קקאו במים החמים, לערבב טוב שלא יהיו גושים.
להוסיף שוקולד, לערבב קצת ולהמשיך להמס במיקרוגל, ממש טיפה ( שלא ישרף ) לערבב טוב, לקרר קצת.
להקציף שמנת מתוקה, כשהקצף יציב, לערבב יחד עם השוקולד.

להרכבת עוגה

להניח על צלחת הגשה קרפ, מעליו למרוח שתיים שלוש כפות של מוס, להחליק קצת, ולהניח מעל עוד קרפ... וחוזר חלילה.

לשמור בקירור לפחות שעה, או אפילו יום לפני.





                                       מנה אישית משאריות קרפים שנותרו- עם המון המון מוס...



הכנת הקרפים במחבת ( לפני שעברתי למחבת הלא דביקה...)

אחרי שהקרפ מוכן, הופכת אותו על קרש עץ, עד שמתקרר, ואז 

מצטרף לערימת הקרפים על הצלחת


 מסמנת על נייר כמה הכנתי... 










כמה שכבות...






 נעה השתעשעה עם שאריות הקרפים, הכינה קישוטים מסביב, וכתר (!) למעלה :)






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה