יום שלישי, 24 במרץ 2015

טארט לימון

הרבה תוצרת עם לימונים כאן לאחרונה.
העץ עמוס פירות. 
כל לימון בגודל של כדורגל... וכל אחד מלא מלא במיץ. כיף!

הכנתי מתכון שדרש שלושת רבעי כוס מיץ, והיה כתוב בסוגריים, מיץ מ 4-5 לימונים.
טוב שהיתה מידה יותר ברורה ( שלושת רבעי כוס ) כי הספיק לי לימון אחד גדול לצורך הענין.

הכנתי סוג נוסף של מרובעיות לימון, מוס לימון, מיץ לימון ועכשיו גם טראט לימון  :)

המתכון של דיויד לייבוביץ'

טארט לימון

בצק

90 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף שמן
3 כפות מים קרים
כף סוכר
חצי כפית מלח
150 גר קמח

מלית

גרד מ 2 לימונים
כוס מיץ לימון ( סחוט טרי )
חצי כוס ( 100 גר ) סוכר
170 גר חמאה
4 ביצים
4 חלמונים

תבנית פאי 23 ס"מ או 5 של 12

לחמם תנור ל 210

הכנת הבצק:
לערבב יחד את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתגבש לגוש וזהו.
לרפד תחתית של תבנית
לאפות 15 דקות עד שמזהיב
לקרר

להכנת מלית:
( להנמיך חום תנור ל 180 )
לשים בסיר : מיץ לימון, חמאה , סוכר וחמאה
לבשל עד שהחמאה נמסה, לקרר קצת
לטרוף יחד ביצים וחלמונים להוסיף גרד לימון.
להוסיף לביצים טיפה מתכולת הסיר המצונן, לערבב טוב.
להעביר את הכל חזרה לסיר ולבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עם מקצפה ידנית, עד שמתחיל להסמיך.
לשפוך על הבצק.
להעביר לתנור ל 10 דקות
לקרר. לשמור בקירור.
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה