יום ראשון, 29 במרץ 2015

צ'ילי קון קרנה

יש לי חברה אחת, חברה טובה, כזו שאין יום או כמה שעות בלי שמתעדכנות אחת עם השניה לגבי מליוני דברים ( ילדים, אוכל, קניות ,צופים, דיאטה...ומה לא...)
לפני החגים היא מתחילה לברר מה אני מכינה, מחפשת מתכונים, כמו חלק גדול מאיתנו, מנסה לחדש, שיהיה מענין, מאתגר.
התהליך יכול להיות קצר... או א ר ו ך.
אני עוברת את אותו תהליך לפני ארוחת חג, או לקראת ארוחה עם אורחים שלא בשיגרה ( לפעמים גם סתם כל יום רביעי, לפני הקניות של סופה"ש ) ככה שאני מבינה בדיוק את ההתלבטויות.
יש לא מעט דברים שנלקחים בחשבון, כמו: מה הכנו בפעם הקודמת, מי היה, מי יהיה הפעם, מה הולך עם מה, מה להכין שגם הילדים יאכלו משהו... אבל גם לעשות קצת רושם.
איך לחדש, ושאני ( המבשלת ) לא אמות משיעמום ( בהכנה, ובאכילה ).. ואולי אתגר קולינרי קטן על הדרך ....
בקצרה, כל אילו שמגיעים, מתיישבים ואוכלים... שתדעו שזה לא רק לעמוד לבשל.
לפעמים הלפני, לוקח הרבה יותר זמן, ולפעמים הוא הרבה יותר מעייף מתכלס לעשות קניות ולעמוד במטבח כמה שעות.

ערב פסח עוד כמה ימים
הסדר כאן במתכונת מצומצמת
התפריט כמעט סגור
חלוקת עבודה לפי ימים/שעות/דקות לפני המאורע, כבר רשומים על דף.... ( ככה זה שיש OCD )


הפוסט הזה מוקדש לאביגיל, באהבה רבה!! שיהיה חג שמח וטעים.

ולא, לא יהיה צ'ילי קון קרנה בסדר פסח
זה אוכל 'פושטי' מדי.. ולגמרי לימי חול, שלפני החג

צ'ילי קון קרנה

חצי קילו בשר טחון
בצל בינוני קצוץ
שן שום גדולה קצוצה
פלפל אדום חתוך לחתיכות קטנות
גזר חתוך לחתיכות קטנות
חצי כוס שעועית שחורה*
חצי כוס שעועית לבנה*
עלה דפנה
קצת כמון
מלח
פלפל
שבבי פלפל גרוסים
תבלין צ'ילי
2-3 כפות גדושות רסק עגבניות

לטגן בצל ושם בקצת שמן, להוסיף שבבי פלפל
להוסיף את הירקות ולטגן 2-3 דקות.
להוסיף בשר ולבשל תוך עירבוב מדי פעם כמה דקות עד שהבשר משנה צבע.
להוסיף תבלינים, רסק עגבניות ובסוף שעועיות.
 לכסות ולבשל על אש קטנה בסביבות 20 דקות. אם יש צורך מוסיפים טיפת מים


* השעועית צריכה להיות כבר די מבושלת.. אפשר לבשל קודם ( למשור בהקפאה או במקרר ) אפשר להשתמש בקפואה ( סנפרוסט ) או בשימורים ( ולסנן נוזלים ולשטוף )






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה