יום שני, 2 במרץ 2015

לחמניות בצל

לפעמים, נופלים על מתכון כזה, שלא רק מצליח, אלא מתעלה על הרבה דומים לפניו.
המתכון הזה הוא אחד מאילו.
הקלות בהכנה, לעומת התוצאה הנהדרת, שווה שיכנס למתכונים הקבועים בכל בית.

שמתי עליהם עין לפני כמה שבועות, ולמרות שכל  החומרים היו בבית, לא הסתדר להכין.
הכנתי לכבוד ארוחה קלה שערכנו לבעל הבית ליום הולדת.
הן התחסלו כמו לחמניות חמות :)

מה שנחמד במתכון הזה, ניתן להכין בבוקר את הבצק,  בלי ללכלך כלום מלבד מזלג וכפות ידיים, לשכוח את הקערה עם הבצק בפינה של המטבח עד הערב, ואז כשעה לפני הארוחה, ליצור כדורים, לתת להם עוד התפחה, ולתנור לרבע שעה.
כלום עבודה בלי מיקסרים, בלי לישה ארוכה ומייגעת.

את המתכון מצאתי בבלוג של alexandra's kitchen
טיפה שינתי והתאמתי כמויות.
אין בעיה להכין אותו גם עם פחות זמן התפחה,* אבל אז צריך להוסיף קצת שמרים ולהוריד קצת מכמות המים ( כתוב בהמשך )
ההכנה מתחילה כ 12 שעות לפני שרוצים לאכול את  הלחמניות.
אפשר גם פחות, בפעם ה 1 שהכנתי התפחתי כ 7-8 שעות. 
אני מניחה שבקיץ שחם במטבח, אפילו קצת פחות זמן.


לחמניות בצל

ל 10 לחמניות

12 שעות לפני-
500 גר קמח
10 גר מלח גס
20 גר שמרים טריים
כוס וחצי ( + 1-2 כפות ) מים פושרים

בצל גדול קצוץ ומטוגן ( ניתן להכין מראש ולשמור ) לא לטגן יתר מדי, כי הבצק ישחים אח"כ בתנור בזמן האפיה.

לשים בקערה גדולה את הקמח, מלח, לערבב קצת, להוסיף שמרים ומים.
לערבב את הבצק עם מזלג או כף. הבצק דביק וצריך להשאר כך. אם הוא יורד בקלות מהידים להוסיף את הכף או שתים של מים פושרים על מנת שיהיה יותר דביק.
להשאיר בקערה מכוסה ניילון נצמד בפינה במטבח, להתפחה של כ 10-12 שעות.
*אם אין זמן, אין בעיה להכין גם שעתיים מראש, להוסיף כ 5 גר שמרים ולהפחית מים ל כוס ושליש.
ללוש בצק ( יהיה פחות דביק ) ולתת לו להכפיל את נפחו כשעתיים לפני שממשיכים עם השלב הבא.

ליצור כדורים ששוקלים בסביבות 80 גר ( עם ידיים מקומחות כי הבצק דביק )
להשאיר כדורים מכוסים בניילון להתפחה שניה של 45 דקות
לחמם תנור ל 220-230
ליצור בור קטן במרכז הכדור, להרחיב טיפה כך שיהיה מקום לבצל הקצוץ
להבריש את הלחמניות עם טיפת מים
להניח עם כפית קצת מהבצל הקצוץ במרכז.
אפשר לפזר גקצת זרעי פרג.
לאפות כ 15 דקות עד שמשחימים קצת למעלה.
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה