יום ראשון, 10 באפריל 2016

חזה עוף עם פטריות ויין

מתחילים את השיפוץ הקטן של החלפת מטבח.
יומיים פיניתי בהדרגה ארונות, עשיתי קצת נקיון וזרקתי ( מסרתי ) דברים.
כלי בית מפוזרים על פני כל הבית... חלק בחדר עבודה, חלק בחדר " שירות", חלק בסלון.
המקרר בסלון, בקרוב יצטרף אליו המדיח...
למצוא כפית זו משימה מענינת.
בבוקר תפסתי את נעה ניגשת לפתוח את המקרר במקום הרגיל, רק שהוא לא היה שם...
אתמול בערב היה אותו דבר עם חיפוש צלחות, כוסות, במגרות הרגילות שלהם :)
אפשר להסריט סרטון משעשע.
בערב פתאום נזכרתי שיש קצת תפוחי אדמה ומהרתי להשתמש בכיריים פעם אחרונה להכנת פירה.
בתקוה שהשבוע יעבור בקלות ועוד 5 ימים יש מטבח חדש, כל הכילים ימצאו מקום חדש, והסדר יחזור לכל פינה בבית.
הנה אני לוקחת הרבה אויר.....


לפני בערך 23 שנים, היתה ברחוב בוגרשוב בתל אביב מסעדה שהגישה מנות שונות ומגוונת של חזה עוף.
בתקופה ההיא היה איזה חלון קטן שבו אכלתי בשר, ומאד אהבנו ללכת לשם בימי שבת.

המתכון הנוכחי, מספר של נירה רוסו " סודות מן המטבח" מזכיר את סוג המנות שהיו שם במסעדה.
אני משנה אותו קצת .

חזה עוף עם פטריות ויין

בסביבות 700 גר חזה עוף פרוס דק
שמן
קופסה של פטריות משומרות
3-4 כפות יין לבן
מלח, פלפל, אגוסז מוסקט
2-3 כפות בצל ירוק קצוץ
קמח לקימוח

מערבבים קצת קמח עם תבלינים ( מלח, פלפל, אגוז מוסקט)
מקמחים את חזות העוף בקמח המתובל, מניחים בצד
מחממים קצת שמן במחבת רחבה, מטגנים את החזה עוף משני הצדדים להשמחה קלה, מוציאים.
מטגנים את הבצל  באותה מחבת, מוסיפים את הפטריות, 2-3 כפות מהמים של הפטריות, והיין.
מוסיפים את העוף. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות בערך, אחרי 5 דקות בערך הופכים את החתיכות בזהירות.















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה