יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

מרק ירקות עם עדשים אדומות/כתומות

אוהבת מרק ! 
בטוחה שכבר כתבתי יותר מפעם אחת
מוכנה לאכול מרק גם באוגוסט
אבל בחורף כשקר זה אפילו יותר כיף
בכל חורף אני נתפסת לאיזה מרק אחד , ומכינה אותו שוב ושוב.
בין לבין מגוונת עם מבחר מרקים אחרים, אבל זה מהסוג שמכינים במהירות, באמצע שבוע שנגמר המרק היותר מושקע שהכנתי לסופ"ש, כשאין זמן להתעסקויות רבות.

אז השנה התחלתי עם המרק הזה, ובנתיים הוא מכבב פעם בשבוע.
אפשר לקצוץ את הירקות קטן, או לא כל כך קטן, או להכניס את כולם למעבד מזון עם הסכין של המגררת  ( או מגרדת ? אי אפשר למצוא מילה קצת יותר מוצלחת ? אף פעם לא מסתדר לי הענין הזה... מגורר, מגררת, מגורד? ...  )

לא ברור לי כל כך גם הקטע של הצבע של העדשים ולמה חלק אנשים קוראים להם אדומות, כי הן בעצם כתומות. בכל מקרה אילו עדשים בצבע די כתמתם, שאם מבשלים אותן יותר מדי הם פשוט מתפוררות ו"נעלמות" במרק, שזה משהו טוב לילדים ( קטנים וגודלים ) שהמילה עדשים לא באה להם בכ"כ טוב :)
אז מי שצריך להעלים עדשים במרק שיבשל עוד כמה דקות אחרי שמוסיפים אותן  למרק. מי שדוקא כן אוהב, אז 5-7 דקות וזהו.



מרק ירקות עם עדשים אדומות/כתומות

בצל גדול
שן שום
2-3 קישואים
בטטה
חתיכת דלעת
2 תפוחי אדמה בינוניים
2-3 גזרים
 ( אפשר גם להוסיף חתיכת כרובית, כרישה, קולורבי)
1/4-1/3 כוס עדשים אדומות/כתומות
2-3 כפות שמן
מלח, פלפל, כרוכום, פפריקה

לקצוץ את כל הירקות קטן קטן או לא כ"כ קטן ( איך שמתחשק ) או פשוט להעביר את כולם במעבד מזון בסכין של המגרדת.

לחמם טיפה שמן בסיר גדול, להוסיף את כל הירקות, לערבב כמה דקות ( זה די מהר מתחיל להדבק לתחתית, אז מספיק 3-4 דקות)
להוסיף מים שיכסו את הירקות, לתבל.
לכסות סיר , להביא לרתיחה , להנמיך את האש ולבשל כ 20 דקות.
להוסיף את העדשים ולבשל עוד 5-7 דקות  עד שהעדשים רכות ( או טיפה יותר אם רוצים שהן תתפוררנה לגמרי )
לתקן תיבול.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה