יום חמישי, 16 בפברואר 2017

חזה עוף עם כרישה ופטריות


הצטברו אצלי כל כך הרבה מתכונים שצריכה להעלות, וחלק מהם לא כתבתי אפילו עדיין, ועכשיו הכל מבולבל לי בראש.  
המסקנה המתבקשת לכתוב מיד, אפילו ראשי פרקים, אבל לא תמיד יש לי זמן
אז עכשיו מנסה לעשות סדר.

כשלחבר'ה נמאס מסתם שניצלים, חזה עוף עם כל מיני גיוונים זה פתרון מהיר וטעים
את החזה עוף הזה אני מכינה בשלל ואריאציות, עם כרישה, או בצל ירוק במקום... פטריות טריות, או מקופסה. עם קצת יין לבן , מרסלה, או קצת שמנת מתוקה. בקיצור, לא לפחד לאלתר לפי מה שיש בבית.

חזה עןף עם כרישה ופטריות


5-6 זוגות חזה עוף פרוס דק ( אני קונה כבר מוכן דק, אבל מי שקונה חזה עוף שמנמן, שיחתוך באמצע כך שתתקבל פרוסה דקה יחסית )
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות ( או קופסה, מסוננת מהמים )
כרישה, או בצל ירוק - פרוסים
2-3 כפות יין לבן, או מרסלה, או שמנת מתוקה
קמח, 
אגוז מוסקט, פלפל שחור, מלח
שמן לטיגון

לתבל 2-3 כפות קמח בקצת מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
לקמח את החתיכות עוף משני הצדדים, להניח על ניילון נצמד ( אם שמים בערימה העופות ידבקו אחד לשני )
לחמם קצת שמן במחבת גדולה, לטגם כל חתיכה של עוף כמה דקות על כל צד עד שמשחים טיפונת.
להוציא לצלחת
לטגן את הכרישה או הבצל ירוק דקה או 2, להוסיף פטריות ולטגן עוד 2-3 דקות
להוסיף את היין\שמנת, ולהוסיף את העוף.
להמשיך לבשל עוד 2-3 דקות, כשמדי פעם הופכים את העוף.

 כאן אוהבים עם אורז לבן.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה