יום חמישי, 9 בפברואר 2017

שטולן stollen ( ( עוגת גרמנית של שמרים ופירות יבשים לחג מולד ) ללא גלוטן ( וגיוון עם שוקולד )


טו בשבט טו בשבט
משום מה רק אני אוהבת בבית הזה עוגות עם פירות יבשים.
טו בשבט זה עוד חג ש'עובר' על יד כשאין ילדים בגיל גן , בי"ס.
אנחנו שותלים כשצריך, אוכלים פירות יבשים ( שוב, בעיקר אני ) כל השנה.
בכל זאת התחשק לי לציין את החג.

העוגה לוקחת בדיוק 5 דקות להכין, עוד חצי שעה התפחה ועוד אפיה.
יוצאת רכה רכה, והיא יותר מזכירה לחם מתקתק עם פירות מאשר עוגה.
אני מקפיאה, גם לשמור על טריות וגם לא להיות חזירה ולאכול הכל ביום ורבע.
הפשרה של פרוסה: 20 -15 שניות במיקרו.

עוגת שטולן זו עוגה עם מקורות בגרמניה, שמכינים לחג מולד.

למטה הוספתי שינוי לגיוון העוגה עם שוקולד

הערה נוספת- למי שלא עוקב באופן קבוע אחרי הבלוג, כתבתי לא פעם שעוגות ( ועוגיות ) ללא גלוטן, לא שומרות על טריות כמו עוגות רגילות, לכן, מה שלא אוכלים באותו יום, רצוי להקפיא. ( אני פורסת מראש וכך נוח לשלוף פרוסה אחת כשמתחשק ) הפשרה של 15 שניות במיקרו, ויש עוגה טרייה.


עוגת שטולן נטולת גלוטן

75 גר קמח ללא גלוטן ( השתמשתי ב'כרגיל' )
35 גר קמח שקדים
40 גר סוכר
12 גר שמרים טריים
קורט מלח
חצי כפית תבלין all spice 
60 גר פירות יבשים ( חמוציות, צימוקים, מישמיש )
גרידת לימון או תפוז
25 גר שקדים פרוסים או קצוצים גס
30 גר חמאה מומסת
ביצה
80 מ"ל חלב
30 גר מרציפן קצוץ

לערבב יחד פירות יבשים, שקדים פרוסים ( או קצוצים ) עם החמאה המומסת
לערבב יחד בקערה בינונית את הקמח, קמח שקדים, מלח, allspice , שמרים, וסוכר.
להוסיף ביצה , חלב וגרידת לימון או תפוז.
לערבב טוב
לערבב יחד עם החמאה והפירות, להוסיף מרציפן
לשפוך לתבנית אינגליש קטנה (20X10 ס"מ ) מצופה בנייר אפיה
להתפיח כחצי שעה במקום חמים
לחמם תנור ל 180, לאפות עד שמשחים למעלה, לקרר. לפרוס.

אפשר לפזר אבקת סוכר לפני הגשה. ( אם  מקפיאים, אחרי הקפאה, לפני אכילה )


לעוגה עם שוקולד :
להוריד את השקדים, פירות יבשים ומרציפן
להוסיף 60 גר שוקולד צ'יפס, לשפוך לתבנית
להוסיף 2 כפות נוטלה ולערבב ממש קל ( שני סיבובים של סכין ) ולאפות עד שקיסם יוצא יבש









 עם שוקולד צ'יפס ונוטלה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה