יום רביעי, 31 במאי 2017

האמא של עוגות הגבינה :)

סוס מנצח לא מחליפים ?
לפעמים אפשר שיהיו כמה סוסים.

ולפעמים מתחשק לנסות  מתכון
לפעמים הוא מצליח כל כך, שנחשוב פעמיים ( או יותר ) לפני שנחזור לקודמים ( שאנחנו מאד אוהבים )

לפעמים יוצאת עוגה יפהפיה
ורק לטעום, וקצת להתעלף
ולמרות שהיא נראית אחת כזו שיהיה קשה להתמודד מולה
מסתבר שהיא נהדרת, לא כבדה מדי, ולא קלילה מדי, ובדיוק, נו- מושלמת !
ולפעמים כולם מתענגים, ויש קונצנזוס ושקט של התענוג
ולפעמים ממשיכים ליישר ( כי זה מה שעושים עם עוגות גבינה, עד שמשהו מחליט לסלק מהשולחן )
ולפעמים מפנטזים מתי זה " בסדר" לקחת עוד פרוסה, וכמה פרוסות זה " בסדר" לאכול ביום😋
ולפעמים כשהיא אוטוטו נגמרת, חולמים על ההזדמנות הבאה שנרשה לעצמינו כזו שחיתות.....




 המתכון מהאתר: the kitchn, עם שינויים שלי

עוגת גבינה


להכין תבנית- קוטר 24, לצפות את התחתית והשוליים בנייר כסף, אני שמה גם נייר אפיה גזור לעיגול בתחתית.

בסיס-

170 גר ביסקויט מפורר ( שמתי נ"ג )
70 גר חמאה מומסת

לרסק ביסקויט במעבד מזון עד שיש פירורים, להוסיף חמאה מומסת, לערבב
לשטח בתבנית קוטר 24, להדק עם כלי שטוח ( כוס )
לאפות 10 דקות בחום 180
לקרר 

מלית-

900 גר  פלוס מינוס* גבינת שמנת ( שמתי 3 פילדלפיה + 1 מסקרפונה )
כוס סוכר
כף קורנפלור
קורט מלח
חצי כוס שמנת חמוצה ( או רבע כוס שמנת חמוצה ורבע כוס קרם פרש, או רק קרם פרש )
2 כפות מיץ לימון
כפית וניל
3 ביצים גדולות
חלמון אחד

לערבב במיקסר על מהירות נמוכה את הגבינות עם  הסוכר, להוסיף קורנפלור, מלח, שמנת חמוצה, ביצים,חלמון, וניל, לערבב עד שהכל מתאחד.
לשפוך על התחתית 
להניח  את התבנית בתבנית גדולה יותר, להכניס לתנור ולשפוך מים לתבנית הגדולה , בערך גובה 2 סמ
 לאפות שעה, העוגה עדיין רוטטת קצת, זה בסדר. לכבות תנור ולהשאיר את העוגה לעוד חצי שעה בפנים
לקרר קצת את  העוגה

ציפוי-

 300 מל שמנת חמוצה + 3-4 כםות גדושות סוכר וניל*

לערבב יחד, לשטח מעל לעוגה בעדינות, להחזיר לתנור חם ( 180 מעלות ) לעוד 10 דקות
לקרר

להעביר למקרר לפחות ל 6 שעות לפני שפורסים.

* למען הדיוק 3 פילדלפיה + 1 מסקרפונה יוצא משהו כמו 930 גר , אז בגדול כל מה שבאזור 900-950 גר גבינה, לא יזיק בכלל
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה