יום שני, 15 במאי 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס של seven spoons ועוד על עוגיות שוקולד צ'יפס...

חיפוש בגוגל ל"עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות" יעלה לא מעט קישורים, בינהם של כאלו שלקחו את הענין ברצינות ועשו השוואות בכל מיני צורות.
אתר buzzfeed  ערך השוואה בין 10 מתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס "מפורסמות", בתנאי "מעבדה" ( אותם חומרי גלם, אותו תהליך הכנה, אותו גודל וכ"ו )
העוגיות שזכו במקום הראשון היו של seven spoons, זהו בלוג של אחת בשם טארה אובריידי.
אגב, העוגיות שאצלינו נחשבות בנתיים הכי שוות שוקולד 'ציפס של ה ny times הגיעו אצלם רק למקום ה 5😕
קראתי בעוד כמה מקומות שאחת הסיבות מההתפעלות מהמתכון הנוכחי,  היא שאפשר להכין אותו ללא מיקסר, בקערה אחת. אז יש לי חדשות- אפשר להכין עוד מתכונים כך.

בכל מקרה, השופטים המקומיים  ( שלי ) אמרו " בסדר" שזו מחמאה, אבל לא הכי גדולה שניתן לקבל פה, ואנחנו נמשיך לבדוק איזו היא העוגיה הראויה לטייטל הנכסף.

כמובן שחשוב ביותר זה ענין העדפות האישיות בנוגע לאיך עוגיה כזו צריכה להיות: רכה בפנים ופריכה בקצוות.

העוגיות קלות להכנה, וחוסלו בלי פרצופים של " אוי, איזה עוגיות שלא מגיע להן להיות במקום ה1..."😁

עוגיות שוקולד צ'יפס של שרה אובריידי

30-40 עוגיות, תלוי בגודל

113 גר חמאה
160 גר סוכר חום (3/4 כוס )
50 גר סוכר לבן ( 1/4 כוס )
ביצה
כפית וניל
210 גר קמח ( כוס וחצי +2 כפות מלאות )
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
170 גר שוקולד מריר ( שמתי 60% ) קצוץ גס

בקערה שתכיל הכל, להמס חמאה
להוסיף סוכר, לערבב טוב
להוסיף ביצה ווניל, לערבב
להוסיף את כל היבשים, לערבב רק עד שהכל מתגבש יחד
להוסיף שוקולד
לקרר ( אני אוהבת לקרר 24 שעות*)

לחמם תנור ל 170
ליצור כדורים בגודל בין מסטיק עגול לכדור פינג פונג ( קוטר 4 סמ בערך )
במרווחים נאים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שמתחילות להזהיב. לקרר ( עוגיות תמיד מתקשות מחוץ לתנור כשמתקררות )

* נושא קירור בצק עוגיות זה עוד נושא שאפשר לקרוא עליו דוקטורטים שלמים ברשת.
קירור של כמה שעות, יממה, או אפילו 3.... כל אחד מאילו יניב תוצאה טיפה שונה
אז מה נכון ? אין נכון... כל אחד שינסה, ושיעשה מה שנראה לו הכי טוב.
אני אישית מקררת את רוב הבצקים לעוגיות שוקולד צ'יפס בין  24-48 שעות.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה