יום שני, 29 במאי 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חלמונים של נעמה גאון

לפני כמה שנים כשהבן הקטן של השכנים היה בן שנתיים, הוא גילה ( באדבותי הרבה 😁 ) את העוגיות שלי. היום הוא כבר בן 6 וחצי, ואמנם לא עומד בחצר וצועק  נטע נטע , ואז אחרי כמה דקות מבקש עוגיה, אבל עדיין מאד שמח כשאני נותנת לו.
עכשיו יש אחות קטנה, בת שנה וחצי, התחילה לקשקש לא מזמן, לא במילים שלמות, אבל מאד ברורה.
כשהיא נכנסת אלינו הביתה, אחרי שהיא שואלת איפה כל בני הבית , וזה הולך ככה : אקה ? נעה? איל ? איה? , ואז  היא שואלת: " גה?? משמע- עוגה? חחח
יש לה נוהל קבוע,  יודעת בדיוק איפה היא רוצה לשבת, מסמנת לי שאשים לה סינר... ואז היא מוכנה .
את העוגיות  האילו הכנתי יותר גדולות מהרגיל, ושניהם התענגו. לה לקח רבע שעה לסיים אחת ( לדמיין בבקשה פרצוץ מרוח בשוקולד), והוא התענג על כל ביס לאט לאט.

לרוב יש לי עודף של חלבונים
הפעם נשארתי עם 3 חלבונים במקרר
ובדיוק באותו יום נתקלתי באינסטגראם של נעמה גאון במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס עם 3 חלמונים.
אז הכנתי!
העוגיות יותר רכות ומתפוררות מעוגיות שוקולד צ'יפס רגילות.



עוגיות שוקולד צ'יפס עם חלמונים 

250 גר חמאה רכה
200 גר סוכר דמררה
100 גר סוכר לבן
כפית וניל
3 חלמונים
325 גר קמח 
3/4 כפית סודה לשתיה 
2 כפיות מלח
300 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ גס ( השתמשתי ב 150 גר נטיפים של לובקה 60% ועוד 150 גר מטבעות 60% של ICAA )



להקציף קלות את החמאה ושני סוגי הסוכר יחד
להוסיף וניל, וחלמונים
להוסיך את כל היבשים, לערבב עד שמתגבש, להוסיך שוקולד, לערבב
ליצור כדורים משקל 40 גר ( כף גלידה גדולה קוטר 4 סמ )
לקרר לפחות שעה במקרר
לחמם תנור ל180
להניח את  הכדורים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 15-20 דקות  עד שהעוגיות מזהיבות ויציבות, לקרר בחוץ

יצאו 35 עוגיות גדולות  ( קוטר 6-7 סמ )












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה