יום שישי, 7 ביולי 2017

עוגיות שוקולד צ'יפס, שוקולד חלב ואבקת חלב

נעה כבר שבועיים לא הגיעה הביתה, שלחתי עם איה שנסעה לטכניון עוגיות בשבילה.
נעה היא הטועמת הראשית של כל דברי המתיקה,  והיא גם נותנת ביקורת כמו שצריך. לא סתם " נחמד" או " בסדר".
היא שולחת לי הודעה קולית בוואטסאפ ומדווחת על מסקנותיה בקשר למתכון חדש של העוגיות ששללחתי.
אני עונה לה שבשבילי הן כולן אותו דבר ( במיוחד שאני לא יכלה לטעום והרי במראה זה נראה די דומה )
אז היא עונה "חחח כן, 'קשה להבדיל בין 62 מתכונים"

היא כמובן זרקה מספר, ואני לא ממש ספרתי, אבל כן, כמות המתכונים לעוגיות "שוקולד צ'יפס" אילו או אחרות, די מצחיק.
אבל לפעמים, משהו קטן במתכון, כמו כפית קורנפלור, או סירופ תרס או כמו במקרה של העוגיות כאן-אבקת חלב, עושה איזה שהוא הבדל.




המתכון, מבלוג בשם the whole bite


עוגיות שוקולד צ'יפס, שוקולד חלב ואבקת חלב

225 גר שוקולד מריר
30 גר חמאה
2 ביצים
חצי כפית וניל
1/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת חלב
1/4 כפית מלח
110 גר שוקולד חלב קצוץ

להמס יחד שוקולד מריר וחמאה בזהירות במיקרו
להקציף יחד במיקסר את הסוכר והביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית, בערך 5 דקות
להוסיף וניל
להוסיף בהדרגה את השוקולד המומס למיקסר על מהירות נמוכה.
להוסיף את כל היבשים
להוסיף את השוקולד חלב ולערבב קצת.
לקרר לפחות שעה.

לחמם תנור ל 180
לרפד תבניות עם נייר אפיה
להוריד לתבנית כדורים עם כפית או כף גלידה קטנה במרווחים נאים
לאפות 12-14 דקות עד שהעוגיות מתייצבות, הן עדיין רכות אבל תתקררנה בחוץ .














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה