יום שני, 11 בספטמבר 2017

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס נטולות גלוטן, ממולאות קרמל

פעם, נסיעה לאמריקע, היתה מתלווה ברשימות גדולות של קניות.
רשימות עצמיות, רשימות של חברים שביקשו משהו.
היום, יש פה הכל ( אם כי לעיתים במחירים קצת מופקעים ) אבל באמת שחבל על  הזמן לבזבז שם בחיפושים, על המשקל המוגבל.

הפעם היתה לי רשימה שהיא בעצם רשימת מכולת: כמה תבלינים שאני לא מוצאת פה, אבקת אספרסו ( נתקלתי ביותר מדי מתכונים ומעולם לא ראיתי פה ) וסוכריות קרמל ( לעוגיות )
בסוף, הבאתי רק חבילה אחת של סוכריות קרמל, מסוג אחד, כי באמת שלא היה לי כח פיזי לחפש. ואני שומרת להזדמנות חגיגית לנסות.
בעיקר מענין אותי אם יהיה הבדל בטקסטורה אחרי האפיה.
בעוגיות האילו, שהשתמשתי בסוכריות קרמל רכות של 'ורטר', אחרי האפיה הקרמל מתקשה.



עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס נטולות גלוטן , ממולאות קרמל


80 גר חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה קטנה ( או, ביצה גדולה, לקשקש ולשפוך בערך חצי... את השאר לשמור לחביתה של הערב )
כפית וניל
1/4 כפית מלח ים

קמחים : ( אם לא צריכים נטול גלוטן אז כוס ורבע קמח רגיל )
1/4 + כף גדושה כוס קמח אורז חום
1/4 + כף גדושה כוס קמח סורגום
1/4+ כף גדושה כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח תפ"א
1/4 + 2 כפות קקאו
כפית סודה לשתיה

3/4 כוס שוקולד צ'יפס ( מריר )

12-14 סוכריות קרמל ( תלוי בגדול ) חתוכות לגודל חצי ס"מ

לערבב יחד חמאה וסוכר
להוסיף ביצה, וניל ומלח, לערבב עד שמתקבלת עיסה חלקה
להוסיף את כל הקמחים וסודה לשתיה, לערבב טוב
להוסיף שוקולד צ'יפס.
לקרר לפחות שעתיים במקרר

ליצור כדורים קטנים, לפתוח עם האצבע בור קטן ולהטמין בפנים סוכריית קרמל, לסגור ולגלגל כדור כך שהקרמל יהיה בפנים.
לקרר לפחות שעה נוספת

לחמם תנור ל 180
להניח את הכדורים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שהעוגיות מתחיללות להתייצב
לקרר טוב ( לא ללנסות לתת ביס, הקרמל יוצא רותח מהתנור ! )


באזור ה 30 עוגיות













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה