יום שבת, 16 בספטמבר 2017

עוגיות " זבל " :)

לפני שנה, בביקור שלנו בניו יורק, נעה דאגה שנעשה סיבוב בעקבות מקומות אכילה שווים ( הכוונה לא למסעדות, יותר מאפיות ידועות, food trucks  קבועים , שווקי אוכל מענינים ...)
אחד מהמקומות ברשימה היה ה milk bar  . זו מאפיה ששייכת לרשת momofuku 
המאפיה זכתה בלא מעט פרסים, ויש לה הצלחה גדולה.
יש לא מעט סניפים במהנטן ( ובעוד מקומות ), יש להם כמה מוצרים מאד מפורסמים, כמו הקראק פאי ( שעוד ננסה פעם ) ועוד. אפילו שאישית לא טעמתי ( בגלל הצליאק ) יכולה להמליץ לחובבי המתוק.

החלטתי לנסות להכין את עוגיות הקומפוסט שלהם, בואריאציה מקומית.
למה קומפסוט ( או זבל ) ? כי אילו עוגיות שזורקים אליהן מה שיש...
ואריאציה מקומית ? כי למשל במקור תערובת הפירורים עם graham crackers  שאין כאן...
ובמתכון המקורי יש שבבי סוכריות butterscotch שגם אין כאן ( ואמנם היו לי... אבל נגמרו ) 
אז יש שינויים, אבל החבר'ה שמחו ואמרו שטעים מאד
ואגב, אף אחד לא שם לב לזה שיש שם צ'יפס. אז למי שנבהל שראה צ'יפס במתכון- אין צורך בבהלה. זה מסתדר ויוצאת עוגיה שווה!
אני הקטנתי בחצי את המתכון המקורי. 
יצאו באזור ה 40 עוגיות


עוגיות " זבל"

113 גר חמאה רכה
100 גר ( חצי כוס ) סוכר לבן
75 גר ( 1/3 כוס ) סוכר חום
25 גר (1 כף ) גלוקוזה ( אם אין אז גם סירופ תירס זה בסדר )
ביצה קטנה
1/4 כפית וניל
120 גר ( 1/2 כוס ) קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח

75 גר שוקולד צ'יפס ( שוקולד מריר )
1/4 כוס תערובת פירורים ( למטה )
20 גר ( בערך 2 כפות ) שיבולת שועל
25 גר ( כוס,לפני ריסוק ) צ'יפס ( " תפוצ'יפס" וכו ) מרוסקים
25 גר ( 1/2 כוס ) בייגלע קטנים שבורים לחתיכות
1/4 כוס שוקולד צ'יפס ( שוקולד לבן )

לערבב יחד חמאה וסוכרים
להוסיף גלוקוזה ווניל, לערבב טוב
להוסיף ביצה ולערבב עד שהעיסה אחידה.
להסויף קמח, אבקת אפיה ומלח, לערבב עד שאחיד
להוסיף את שוקולד, פירורי ביסקויט, צ'יפס, בייגלע, ולערבב רק עד שהכל נטמע בבצק ( לא יותר מדי לא לשבור לגמרי את הבייגלע )
לקרר את התערובת לפחות חצי שעה

ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג. לקרר על תבנית או צלחת גדולה, לפחות שעה ( אפשר לשמור ככה כמה ימים במקרר עטוף בניילון נצמד )

לחמם תנור ל 175, להניח את הכדורים על תבנית עם נייר אפיה עם כמה ס"מ בין אחד לשני
לאפות בסביבות 15-18 דקות עד שהקצוות מתחילות להזהיב והעוגיה תופחת ( אחת היא צונחת קצת ) ויציבה
לקרר.





תערובת  פירורי ביסקויט

100 גר ביסקויט פתי בר
רבע כוס אבקת חלב
כף סוכר
קורט מלח
28 גר חמאה מומסת
28 מ"ל שמנת מתוקה

לרסק פתי בר במעבד מזון ( או עם בלנדר מוט..)
לערבב פירורים יחד עם אבקת חלב, סוכר ומלח
להוסיף חמאה ושמנת, לערבב עד שמתקבל מרקם פירורי
להשתמש מיד או לשמור במקרר עד שבוע, במקפיא חודש.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה