יום שלישי, 30 בינואר 2018

מיני מאפינס וניל עם שקדים

אוהבת את אמזון.
מעל ל 20 שנה שאני מזמינה משם
בהתחלה זה היה רק ספרים, עם השנים עוד דברים.
בזמן האחרון החבילות מגיעות היישר הביתה ( ותמיד לפני המועד !👍 ) אפילו עם אותו שליח, שכבר קיבל  ממני  הוראות מה לעשות אם אני לא בבית .
יש לי רשימה wish list לא קצרה , ותמיד לוקח לי לא מעט זמן ( אפילו כמה חודשים ) עד שאני מסננת מתוכה ומחליטה מה אני רוצה.
לא מזמן התחדשתי עם כמה ספרי בישול חדשים,  אחד מהם :the vanilla bean baking book

החלטתי להתחיל עם המתכון הזה. רק מהתמונות כבר הבנתי שיצא פה משהו נימוח עם איזה קראנץ' כזה למעלה. לרגע התלבטתי אם להפוך אותו לנטול גלוטן, לטובת הדיאטה החלטתי שלא.
המתכון המקורי הוא בכלל ל 3 עוגות בקוטר 15 ס"מ ( מה זה הגודל הזה ?? )
החלטתי להכין בתבנית מיני מאפינס, שזה גודל אידאלי מבחינתי, בדיוק כמו עוגיה, ולקחתי איתי לסופ"ש טיול בדרום.
כל מי שטעם ציין שהנימוחות מדהימה ! ההתלהבות היתה גדולה ביותר.

מיני מאפינס עם שקדים

32 מיני מאפינס


לחמם תנור ל 180

1+1/2 כוסות קמח ( 213 גר )
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
113 גר חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר ( 198 גר ) + סוכר לזרייה מעל
2 ביצים L
כפית וניל
1/2 כוס רוויון
1/2 כוס שמנת חמוצה
כוס שקדים פרוסים

לשמן תבנית מיני מאפינס ( ספריי שמן זה הכי נוח, אני לא מתה על זה,  אפשר עם טיפת חמאה מומסת ומברשת לעבור בויש בתוך כל שקע )

להקציף חמאה וסוכר יחד, עד 2-3 דקות. להוסיף ביצים ווניל. להמשיך עוד 2-3 דקות.
להוסיף את כל היבשים, לתת למיקסר 2-3 סיבובים על מהירות איטית ואז להוסיף את הרוויון והשמנת, לערבב עד שהכל מתאחד וזהו.

לחלק לשקעים בתבנית ( הכי קל עם כף גלידה קטנה )
לפזר מעל את השקדים וקצת סוכר

לאפות עד שמתחילים להזהיב וקיסם יוצא יבש.
לקרר, ורק אז לשחרר מהתבנית.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה