יום שלישי, 16 באוגוסט 2011

שוב עוגת שמרים


אצל סבתא שלי, כל יום שישי, היו שתי עוגות שחזרו על עצמן.
תבנית של שטרודל תפוחי עץ, ותבנית של שמרים.
היו שנים שכל יום שישי הכנתי עוגיות או עוגות שמרים.
וכמעט תמיד יש במקפיא עוגיות שמרים.
אבל כמו כל דבר, גם זה נמאס על חלק מבני הבית, אז אני כבר לא מכינה לעיתים כל כך קרובות.

השבוע היתה בקשה לשמרים.
הכנתי את אותו מתכון שאני תמיד מכינה, אבל הפעם שיחקתי עם הצורה קצת אחרת.
יצא חמוד מאד. ואת הדרך אפשר לראות אצל joy the baker

המתכון שוב ( לנוחות )

שמרים

4+ כוסות קמח ( אפשר רגיל אפר שטיבל שמיוחד לשמרים, לא זוכרת מספר )
חצי כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
כוס חלב
2 ביצים
1 חלמון
גרד לימון
שקית שמרית

לשים את כל הנ"ל בקערת המיקסר, ללוש לפחות 7-9 דקות תוך כדי הוספת קמח אם צריך אבל לא יותר מדי- הבצק יכול להשאר דביק .
להעביר למקרר להתפחה של מינימום שעה. אפשר גם ללילה, אין בעיה.

לרדד- למלא.

מילויים שונים:

הכי קל ואהוב על הילדים ( ולא רק )-ממרח נוטלה.
במסגרת השוקולד אופציות נוספות- קקאו+ סוכר ( אני פחות אוהבת כי זה מתפזר ) על קצת חמאה מרוחה.
או גנאש שוקולד קר

מלית קינמון:
להמס 50 גר חמאה, להוסיף בערך 4\3 כוס סוכר ו2 כפות קינמון

והתמונות ( הרבה, כי קשה להחליט...)












2 תגובות:

  1. אוי זה נראה כל כך טעים.. לאילו בני משפחה נמאס? בחיים לא יימאס לי מעוגות שמרים

    השבמחק