יום רביעי, 6 באפריל 2011

ירקות בקווץ'=גיבץ' + כלי קרמיקה

לפני הכל :



מיכל , חברה שלי שהיא קדרית מוכשרת מ-א-ד ( הרבה מכלי האוכל שאני מצלמת בהם-שלה! )
עורכת מכירה לקראת פסח בסוף השבוע הזה ושאר השבוע עד פסח.
שווה קפיצה!! ( למי שלא רואה כ"כ קטן- המכירה במשתלת הכפר החדשה בכפר אז"ר )


גיבץ'.... איזה שם מצחיק.
האמת, אין לי מושג אם זה גיווץ' אמיתי, אבל זה תערובת של ירקות מבושלים ואז אפויים.
יש כל מיני מתכונים ודרכים, אצלי, כרגיל- המהיר :)
וזה אגב, לא ממש קווץ'.

ירקות בקווץ' :)


( הערה לפני, ניתן כמובן לגוון בירקות לפי מה שזמין  וגם לפי מה שאוהבים יותר או פחות)
חציל
בטטה
גוש קטן של דלעת
תפוח אדמה
2 פלפלים אדומים
2 קישואים
גזר
2 בצלים
2 שיני שום
חופן שעועית ירוקה
2 עגבניות

 בערך שליש כוס שמן זית
כף עמוסה של רסק עגניות
מלח
פלפל



לחתוך ירקות לקוביות בגודל פחות או יותר אחיד.

להתחיל לטגן בצל, להוסיף שום ואז ירקות ע"פ סדר ההתרככות שלהם ( קוםד גזר, פלפל, שעועית ירוקה, אח"כ ירקות יותר רכים כמו תפ"א , דלעת וכ"ו )
לתת לכל ירק כמה דקות של טיגון לפני שמוסיפים את הבא בתור.
להוסיף רסק, מלח, פלפל, ומים שיגיעו עד שלושת רבעי גובה הירקות
לבשל עד שמתחיל לבעבע, להעביר לתבנית גדולה לתנור חם ( 180 )
לאפות בתנור ללא כיסוי עוד חצי שעה פחות או יותר עד שחלק מהנוזלים מתאדים והירקות רכים ושזופים.

כמובן שטעים מאד עם אורז!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה