יום ראשון, 17 באפריל 2011

לימונדה

עץ הלימונים בחצר קורס תחת העומס, הוא כבר פורח ועוד מעט יהיו נצנים של פרי חדש, וצריך לקצוץ קצת ענפים אחרת שנה הבאה הפירות ישכבו על הרצפה...
אז לא היתה ברירה אלא לנצל כמה שיותר לימונים.
הכנתי תרכיז לימונדה.
השתמשתי ב 10 לימונים.
את הקליפה גיררתי  לכלי שעבר הישר למקפיא, ככה שתמיד תהיה פה קליפה מגוררת מוכנה.
את הלימונים סחטתי, סיננתי, בישלתי עם מים וסוכר- והרי תרכיז !

תרכיז לימונדה

3 כוסות מיץ לימון מסונן ( כאמור השתמשתי ב 10, הלימונים שלנו מאד עסייסים )
כוס מים
שלושת רבעי קילו סוכר ( פלוס מינוס לפי הטעם, לשים אולי טיפה פחות, ולטעום בשלב מסוים, אם יש צורך להוסיף אז להוסיף. תמיד עדיף לשים פחות, למרות שתמיד ניתן להוסיף עוד רבע כוס מיץ לימון סחוט )

לשים את הכל בסיר, לתת לזה לעמוד שעה ואז על אש קטנה לבשל עד שהסוכר נמס לגמרי
לשמור בבקבוקי זכוכית שנוקו ונשטפו במים רותחים.

( לצערי, בגלל שלא תיכננתי, לא מצאתי בקבוקים יפים, אז שמתי במה שהיה בבית..)

הכמות שיצאה - שני בקבוקים שרואים בתמונה ועוד אחד פלסטיק קטן..











 חג שמח!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה