יום שני, 30 באפריל 2012

עוגת מוס שוקולד ( אילתור ) נ"ג

כמדי יום העצמאות אנחנו מוזמנים לחברים
אני תמיד מביאה קינוח\עוגה, וכל שנה מביאה משהו אחר.
שבוע לפני אני מתחילה לשבור את הראש מה להכין  שטרם הכנתי...
מן הסתם אחרי 20 שנה+ זה הולך ונהיה מאתגר

חשבתי , חשבתי... ולא עלה שום רעיון.
ביום הזכרון, בין טקס לאזכרה, החלטתי שזהו, אין מנוס, צריך להכין ויהיה מה.
אלתרתי עוגת מוס שוקולד .
מה רע כבר יכול להיות בהרבה שוקולד, חמאה, ושמנת מתוקה ?!
יצא פיצוץ!

עוגת מוס שוקולד

אפיתי כמות אחת של עוגת שוקולד בן עמי בתבנית קפיץ 26 ( נייר אפיה בתחתית כמובן )
קיררתי

מעליה :
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר ובסוף כף ליקר שרי
 למרוח על העוגה המקוררת ולקרר ( במקפיא כרבע שעה )
מעל זה:
מוס שוקולד

4 ביצים
200 גר שוקולד מריר ( 56% )
1 שמנת מתוקה

להמס שוקולד ( במיקרו בזהירות או בסיר כפול )
לקרר קצת ולהוסיף ביצים אחת אחת עד שהתערובת חלקה ואחידה
לקרר
להקציף שמנת מתוקה
לערבב בזהירות עם השוקולד

לשפוך מעל העוגה, להקפיא.
להוציא מהמקפיא חצי שעה\שעה לפני שאוכלים.



אני לא ממש חיכיתי בין השכבות לקירור מוחלט אז לא יצא הכי יפה.
התמונה היא לא של העוגה הגדולה אלא של ורסיה קטנה שהפרשתי לשתי החיילות שלא הצטרפו אלינו, אבל דרשו טעימה.

2 תגובות:

  1. וואו זה נראה כל כך טעים. בתור אחת שממש אוהבת עוגות שכאלה לא יכולתי להישאר אדישה לנוכח המראה המדהים הזה וישר רשמתי את המתכון. תודה רבה.

    השבמחק