יום שלישי, 6 בדצמבר 2011

עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי

פתאום שמתי לב שלא העלתי מעולם את המתכון לעוגה הזו.
זו עוגת א-ב של הצליאק מבחינתי.
המתכון של הקונדיטור בן עמי.
לא רק שהיא מחומרים זמינים בכל בית ( למי שמתחיל עם אפיה ללא גלוטן, או למי שמעונין להכין  ללא גלוטן למשהו אחר ולא רוצה להשקיע בקמחים שונים ומוזרים )
היא קלה ביותר להכנה, והעיקר- טעימה טעימה !!

אני מכינה אותה כבר המון שנים, עוד טרום הצליאק.
אה.. היא גם טובה לפסח ...

עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*

לחמם תנור ל 180

200 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )
כפית אבקת אפיה

להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה

אפיה: עד שקיסם יבש.
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.

עוד הערה קטנה, לפעמים אני שמה 3 כפות קורנפלור ו 2 כפות קמח שקדים, לפעמים מוסיפה קצת שקדים קצוצים( לא טחונים ) ל 5 כפות קונפלור...

אין שום בעיה לאפות במנג'טים, כמאפינס או מיני מאפינס או איזה גודל שרוצים. אני מכינה ומקפיאה.. שיהיה תמיד בהישג יד.

* כשאופים למשהו שמקפיד על ללא גלוטן לא לשכוח לעבוד בסביבת עבודה נקיה, לא לקמח עם קמח... ( לשמן ואפשר אפשר  לזרות סוכר, או קקאו, או פשוט נייר אפיה )


7 תגובות:

  1. שאלה:
    אני רוצה להכין את העוגה הזו כמאפינס לכיתה של הבת שלי שעולה לא', כי יש בכיתה ילד חולה צליאק.
    אם מכינים מהתערובת הזו מאפינס, מה הכמות שיוצאת ?
    יש 32 ילדים בכתה + מורה.
    תודה
    איילת

    השבמחק
  2. הי
    ראשית כל הכבוד על ההתחשבות.
    לגבי כמות- צריך להכפיל את הכמות שכאן במתכון על מנת לקבל את הכמות שאת רוצה.
    אני רק מזכירה שכשאופים למשהו עם צליאק, חייבים לדאוג שסביבת האפיה תהיה נקיה מגלוטן.
    בהצלחה בכיתה א' !
    נטע

    השבמחק
  3. שמחה לשמוע גב עוגות חתונה :)

    השבמחק
  4. ואצלינו בכתה יש אלרגיה לצליאק, לחלב ולקקאו.....
    את החמאה אפשר להחליף במרגרינה בטעם חמאה?
    האם שוקולד מריר נחשב לקקאו?
    ובכל מקרה אני חייבת עוגה בכמות כפולה, האם אפשר פשוט לאפות בתבנית גדולה יותר במקום בשתי תבניות ולשים עוגה על עוגה?
    תודה!

    השבמחק
  5. שוקולד מורכב מפולי קקאו, ככה שאם יש משהו שאלרגי לקקאו הוא גם אלרגי לשוקולד, אז כמובן שלא ניתן להכין את העוגה הזו.
    לגבי המרות- אין בעיה להחליף חמאה במרגרינה.
    לגבי גדלים- אין בעיה להכין כמות כפולה לתבנית גדולה יותר. אם מגדילים כמות ורוצים כפול אז פשוט מכפילים את הכל ביחס זהה.

    השבמחק