פתאום שמתי לב שלא העלתי מעולם את המתכון לעוגה הזו.
זו עוגת א-ב של הצליאק מבחינתי.
המתכון של הקונדיטור בן עמי.
לא רק שהיא מחומרים זמינים בכל בית ( למי שמתחיל עם אפיה ללא גלוטן, או למי שמעונין להכין ללא גלוטן למשהו אחר ולא רוצה להשקיע בקמחים שונים ומוזרים )
היא קלה ביותר להכנה, והעיקר- טעימה טעימה !!
אני מכינה אותה כבר המון שנים, עוד טרום הצליאק.
אה.. היא גם טובה לפסח ...
עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*
לחמם תנור ל 180
200 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )
כפית אבקת אפיה
להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה
אפיה: עד שקיסם יבש.
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.
עוד הערה קטנה, לפעמים אני שמה 3 כפות קורנפלור ו 2 כפות קמח שקדים, לפעמים מוסיפה קצת שקדים קצוצים( לא טחונים ) ל 5 כפות קונפלור...
אין שום בעיה לאפות במנג'טים, כמאפינס או מיני מאפינס או איזה גודל שרוצים. אני מכינה ומקפיאה.. שיהיה תמיד בהישג יד.
* כשאופים למשהו שמקפיד על ללא גלוטן לא לשכוח לעבוד בסביבת עבודה נקיה, לא לקמח עם קמח... ( לשמן ואפשר אפשר לזרות סוכר, או קקאו, או פשוט נייר אפיה )
זו עוגת א-ב של הצליאק מבחינתי.
המתכון של הקונדיטור בן עמי.
לא רק שהיא מחומרים זמינים בכל בית ( למי שמתחיל עם אפיה ללא גלוטן, או למי שמעונין להכין ללא גלוטן למשהו אחר ולא רוצה להשקיע בקמחים שונים ומוזרים )
היא קלה ביותר להכנה, והעיקר- טעימה טעימה !!
אני מכינה אותה כבר המון שנים, עוד טרום הצליאק.
אה.. היא גם טובה לפסח ...
עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*
לחמם תנור ל 180
200 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )
כפית אבקת אפיה
להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה
אפיה: עד שקיסם יבש.
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.
עוד הערה קטנה, לפעמים אני שמה 3 כפות קורנפלור ו 2 כפות קמח שקדים, לפעמים מוסיפה קצת שקדים קצוצים( לא טחונים ) ל 5 כפות קונפלור...
אין שום בעיה לאפות במנג'טים, כמאפינס או מיני מאפינס או איזה גודל שרוצים. אני מכינה ומקפיאה.. שיהיה תמיד בהישג יד.
* כשאופים למשהו שמקפיד על ללא גלוטן לא לשכוח לעבוד בסביבת עבודה נקיה, לא לקמח עם קמח... ( לשמן ואפשר אפשר לזרות סוכר, או קקאו, או פשוט נייר אפיה )
שאלה:
השבמחקאני רוצה להכין את העוגה הזו כמאפינס לכיתה של הבת שלי שעולה לא', כי יש בכיתה ילד חולה צליאק.
אם מכינים מהתערובת הזו מאפינס, מה הכמות שיוצאת ?
יש 32 ילדים בכתה + מורה.
תודה
איילת
הי
השבמחקראשית כל הכבוד על ההתחשבות.
לגבי כמות- צריך להכפיל את הכמות שכאן במתכון על מנת לקבל את הכמות שאת רוצה.
אני רק מזכירה שכשאופים למשהו עם צליאק, חייבים לדאוג שסביבת האפיה תהיה נקיה מגלוטן.
בהצלחה בכיתה א' !
נטע
ניסיתי עכשיו ויצא מעולה
השבמחקניסיתי עכשיו ויצא מעולה
השבמחקשמחה לשמוע גב עוגות חתונה :)
השבמחקואצלינו בכתה יש אלרגיה לצליאק, לחלב ולקקאו.....
השבמחקאת החמאה אפשר להחליף במרגרינה בטעם חמאה?
האם שוקולד מריר נחשב לקקאו?
ובכל מקרה אני חייבת עוגה בכמות כפולה, האם אפשר פשוט לאפות בתבנית גדולה יותר במקום בשתי תבניות ולשים עוגה על עוגה?
תודה!
שוקולד מורכב מפולי קקאו, ככה שאם יש משהו שאלרגי לקקאו הוא גם אלרגי לשוקולד, אז כמובן שלא ניתן להכין את העוגה הזו.
השבמחקלגבי המרות- אין בעיה להחליף חמאה במרגרינה.
לגבי גדלים- אין בעיה להכין כמות כפולה לתבנית גדולה יותר. אם מגדילים כמות ורוצים כפול אז פשוט מכפילים את הכל ביחס זהה.
היי
השבמחקהאם ניתן להכפיל כמויות? ואם כן- באיזו תבנית להשתמש?
אפשר להכפיל כמויות, בתבנית 24 יצא גבוה ( 8 סמ בערך ) בתבנית 26 באזור ה 5-6סמ
השבמחקרצוי להנמיך טיפה את המטמפרטורה ( 170 )
כמו שכתבתי למעלה, אפשר לאפות בשתי תבניות ואז לשים עוגה על עוגה ( 2 של 26 ) ואז זמן האפיה יותר קצר והסיכוי שתצא יותר גבוהה אפילו.
היי נטע,
השבמחקלא כ"כ הבנתי, מה הכוונה- "עוגה על עוגה"?
אני רוצה להכין עוגה ל- 35 ילדים ולהשתמש בתבנית הענקית, כיצד את מציעה לעשות זאת?
תודה מראש
עוגה על עוגה הכוונה ל 2 עוגות, אותו קוטר, שמניחים אחת על השניה. פשוט כל אחת מהן תהיה יותר נמוכה, אבל יחד יצא גובה נאה.
השבמחקמשך זמן האפיה יתקצר, והעוגה עשויה לעלות קצת יותר אפילו ( כשכל הבלילה " דחוסה " לתבנית אחת, יותר " קשה" לה לעלות.
אני מניחה ש"תבנית ענקית" הכוונה לתבנית אלומיניום חד פעמית ?! אם כן אז פשוט להכפיל כמויות ולאפות בתבנית כמו שהיא וזהו.
תודה רבה נטע!
השבמחקכן, הכוונה לתבנית אלומיניום חד פעמית.
בשמחה !
השבמחקכמה זמן אופים את העוגה?
השבמחקזמן אפיה מאד תלוי בגודל התבנית שבחרת לאפות בה ובתנור.
השבמחקאם בתבניות אישיות ( קאפקייקס ) אז משהו באזור 15-17 דקות, אם בתבנית 24 ( העוגה תצא מאד נמוכה ) אז 25 פלוס מינוס, אם בתבנית קטנה ניותר ( 20 נניח ) אז יותר מ 35. בגדול, תמיד להשאר באזור כשאופים עוגה או עוגיות, להציץ לבדוק מה המצב ולבדוק עם קיסם.
אם רוצה בתבנית מלבנית על מנת לחתוך לריבועים. מה גודל התבנית לכמות הרשומה מעלה? תודה
השבמחקתבנית מרובעת של 18X18
השבמחקזו עוגה יחסית קטנה, אפשר להכפיל כמויות כמובן.
בתבנית 20X20 לדעתי יצא קצת נמוך.
האם הכמות הנ"ל מתאימה לתבנית אינגליש קייק? ואם כן לכמה זמן אפיה ובאיזה חם?
השבמחקתודה, וחג שמח. נעמה
הי, עוגה בחושה אפשר לאפות בכל תבנית/כלי.
מחק"אינגליש קייק" זה שפ הצורה של התבנית, יש עשרות מדות לתבנית הזו, אם זה החד פעמיות ( שגם, יש בכמה גדלים ) למתכת או קרמיקה וכו.
בקיצור, - בהחלט נין לאפות. לגבי כמה זמן, תלוי בגודל התבנית , בתנור. בגדול, הבלילה צרכה להגיע ל 3/4 גובה הבתנית, אפיה על חום 175-180 ( בהנחה שזה באמת החום האמיתי, הרבה תנורים בעיקר ישנים מזייפים ורצוי לבדוק עם מדחום ) , הזמן תלוי בתנור ולכן ממליצה לא להתרחק, לבדוק אחרי 20 דקות , אם קיסם יותא רטוב, להשמיך עד שקיסם יוצא עם טיפה פיררורים עליו.