יום שלישי, 8 במאי 2012

עוגיות לימון עם פרג ( 2 )

זה מתחיל להיות דפוס התנהגותי מוזר לא ?!
החזרה הזו על אותו סוג של עוגיה, מתכונים שונים :)

המתכון הזה של מרתה סטיוארט, הייתי בטוחה שזה מאד דומה למתכון הקודם, שיש לי כבר שנים , אבל בסופו של דבר לא דומה בכלל.

זו יותר עוגיה רכה עם קצוות פריכים ( חלק מהפריכות בזכות הסוכר שבו מגלגלים את העוגיה לפני האפיה )
המתכון גם דורש יותר עבודה מסתם לערבב הכל וזהו.

יותר שווה ? פחות שווה ? לצערי לא יכולה לטעום, אבל הריח לי נפלא !! מהטועמים  הקבועים, רק איל היה בבית לטעום את שתיהן, ( הטענה היחידה שלו שיש פחות מדי פרג ) אילו נשלחו עם איל לטיול שנתי.

עוגיות לימון ופרג ( מרתה סטיוארט )

לחמם תנור ל 180
* לקרוא טוב הוראות ( החומרים מתחלקים לשלבים שונים )
** הערה שלי בסוף
בערך 28-30 עוגיות גדולות

רבע כוס מיץ לימון טרי
228 גר חמאה
כוס וחצי סוכר
ביצה
2 כפיות וניל
3 וחצי כפיות גרידת לימון
2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
כף גדושה פרג

לחמם את המיץ לימון בסיר קטן על אש בינונית, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עד שמצטמצם בחצי בערך.
להוסיף 114 גר חמאה, להסיר מהאש ולערבב עד שהחמאה נמסה.

להקציף חמאה ( 114 גר ) עם כוס סוכר במיקסר.
להוסיף ביצה, ולהוסיף את הלימון והחמאה ( אחרי שהתקררו קצת )
להוסיף קמח, מלח, אבקת אפיה, 2 כפיות גרידת לימון ופרג

לערבב בקערה קטנה חצי כוס סוכר וכפית וחצי גרידת לימון

ליצור כדורים מהבלילה, לגלגל בסוכר, להעביר לתבנית עם נייר אפיה, למחוץ קלות
לאפות עד שמתחילים להזהיב, בערך 12-15 דקות

** הערה שלי- מכיוון שלימונים מגיעים בכל מיני גדלים, ושלי ( מהעץ! ) היה עצום, הבלילה בסופו של דבר היתה יחסית די רכה, אז הוספתי 2 כפות קמח. העוגיות גם יחסית חמוצות ( אוהבים כאן ) מי שאוהב פחות חמוץ- להשתמש בלימון יחסית קטן או בינוני.
אני מתארת לעצמי שעוד כף פרג לא תזיק בכלל....






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה