יום ראשון, 27 במאי 2012

קרקרים מבצק שק"מ או חש"ק נ"ג

פעם זה היה שק"מ: שמנת קמח מרגרינה...
היום זה חש"ק: חמאה שמנת וקמח...

נסיון לא רע בהכנת קרקרים נטולי גלוטן מבצק חש"ק
הבצק בורסיה הנ"ג לא מספיק גמיש בשביל לרדד ולגלגל, אבל לרדד בין שני ניירות אפיה ( או שני משטחי סילפאט ) זה יחסית קל.
אח"כ חותכים או שוברים לחתיכות.

חשוב לאפות טוב עד הזהבה מלאה, וככה הם פריכים מאד.

בצק חש"ק נטול גלוטן

350 גר קמח ( שמתי שליש קמח שקדים, שליש קמח אורז מלא ושליש עמילן תפ"א )
200 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
מיכל שמנת חמוצה

לערבב הכל יחד עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק במיוחד. ( אפשר במעבד מזון, אפשר במיקסר אפשר עם מזלג ואח"כ ביד )
לקרר לפחות שעתיים , אפשר גם לילה.

* הערה לנ"ג: היה צורך בהוספת קמח, הוספתי כל פעם כף מכל אחד עד שהגעתי לבצק לא דביק מאד.

אחרי הקירור הכי קל לרדד בין שני ניירות אפיה,
הבצק בעצמו לא מלוח, אז לקרקרים הוספתי כפית מלח.
 אפשר אחרי הרידוד לפזר קצת מלח גס, סומסום, פרג, קצח וכ"ו... לפי מה שאוהבים.
לעבור עם סכין או גלגלת פיצה לאורך המשטח שרידדנו- יעזור אח"כ שישברו "קצת "יותר יפה.

לאפות בתנור מחומם מראש ל 180 עד שמזהיב.
לקרר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה