יום ראשון, 3 ביוני 2012

נשיקת שוקולד עצומה

ערב חג במוצ"ש זה מאד מוזר...
צריך להתכונן לחג, ויש את ערב שישי לפני החג....

יש אוכל ל"חג" ויש אוכל של סתם יום שישי...
ורצוי שזה לא יהיה אותו אוכל ( במיוחד שכמזמינים אורחים )


הכנתי אוכל לארוחת החג, חלקו הוקפא ( בהצלחה רבה אחרי 'הינדוס' המקפיאים המלאים גם ככה...)

הכנתי אוכל לשישי בערב...
ומה עם קינוח ? לא מקובל להגיש משהו "מותחל" לאורחים. אבל ארוחת שישי בלי קינוח ?

אבל למי יש כוח לעוד עבודה ? לא לי

נשארו לי מליוני חלבונים במקרר, אז הכנתי את הקינוח הכי מהיר בעולם.
נזכרתי בנשיקות מרנג הענקיות שיש בחלק מהקונדיטוריות בלונדון ( קניתי פעם אחת כזו ואכלתי תוך כדי שיטוט ברחובות... מחזה !)

נשיקת מרנג ענקית עם שוקולד

לחמם תנור ל 100-110 על טורבו

3 חלבונים
כוס סוכר
כפית וניל
50 גר שוקולד מומס

להקציף חלבונים, להוסיף בהדרגה סוכר
אחרי שהקצף מאד יציב, להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף את השוקולד המומס והוניל
לערבב , אבל לא לגמרי, שיתקבל קצת מראה של שיש.

להוריד בעזרת כף גדולה לתבנית עם נייר אפיה.
לאפות בין שעה לשעתיים- תלוי איך אוהבים את המרנג: למרנג רטוב ודביק בפנים, שעה, ליותר יבש ומתפצפץ, שעתיים.

להגיש עם גלידה, קצפת, גנאש.. או בלי כלום.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה