יום שני, 3 בספטמבר 2012

כן.. עוד עוגת שמרים

בבית  הזה תמיד יש עוגות שמרים באיזה שהיא צורה ( קראנץ', שבלולים..) במצב צבירה כלשהו ( טרי, קפוא..)

כשהכנתי  את הלחם עם התבלינים בצורה של pull apart  איה אמרה "את יודעת, את יכולה להכין עוגת שמרים גם באותה צורה".. ועל זה אומרים : בוקר טוב אליהו... איפה בדיוק היית ?!
בכל מקרה הילדה ביקשה שאכין ( ומיד ) עוגת שמרים בצורה הזו, אז הכנתי.

על מנת להתחדש קצת, הכנתי גם עם מלית לימון. לשם הגיוון. (  לשם ההגינות, אני חייבת לציין שזה עם השוקולד , הפעם סתם ממרח נוטלה , תמיד מתחסל ראשון )

מי שאוהב כל מה שקשור בעוגות ולימון... כנראה יאהב את הנוסח הלימוני

מלית לימון לבצק שמרים

לגליל אחד ( מהבצק יוצאים 3-4 )

30-40 גר חמאה מומסת
שליש-חצי כוס סוכר
3-4 כפיות קליפת לימון מגוררת
'שפריץ' קטן של מיץ לימון

לערבב, למרוח על העלה... לגלגל, לחתוך לשבלולים, או ריבועים ואז ערמות ל pull apart  או איך שרוצים...
לתת עוד חצי שעה התפחה

לאפות, חום 180

כמה דקות לקראת סיום האפיה, לשפוך מעל זיגוג מ 2-3 כפות מיץ לימון ו 2-3 כפות אבקת סוכר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה