יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

עוגת שיש

רק אחרי שהכנתי את העוגה , נזכרתי שלא הכנתי אותה המון זמן.
חבל, כי זו עוגה קלה להכנה וחביבת הקהל.
כשיצאה מהתנור , החבר'ה עמדו עם מזגלות דרוכים, מוכנים לטעימות! (  מהר אמא...הכי טעים שחם ! )

מתכון של אהרוני

עוגת שיש

לחמם תנור ל 180

150 גר שוקולד מריר
כוס חלב
180 גר חמאה
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
שתיים וחצי כוסות קמח 
שתיים וחצי כפיות אבקת אפיה
2 כפיות וניל

שתי תבניות אינגליש ארוכות או תבנית קוגלהוף

להמס את השוקולד יחד עם חצי כוס חלב

מקציפים יחד חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים
מוסיפים שמנת חמוצה, חצי כוס חלב , קמח ואבקת אפיה
מערבבים רק עד שאחיד.

מחלקים תערובת ל 2, לחצי אחד מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב
לשניה מוסיפים וניל.

יוצקים לסרוגין לתבנית, מעבירים סכין פעם פעמיים בסיבוב בתבנית ( ליצירת אפקט שיש )
אופים עד שקיסם יוצא יבש






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה