יום שני, 5 בנובמבר 2012

גרנולה

מה עושה מי שהולך לסופר, קיבל הוראות לקנות גרנולה, פשוטה, בלי תוספות, ולא מוצא...
חוזר הביתה ומכין לבד. וחושב לעצמו, איך לא חשבתי על זה קודם....
כל כך פשוט, יותר זול, ובטוח הרבה יותר טעים!!!

המתכון בשינויים שלי ( איך לא?! ) ע"פ מתכון של דיויד לייבוביץ'
הכנתי עם שיבולת שועל נ"ג*, שאוכל לנשנש פעם ב....( בתקוה שישאר )

הכנתי כבר כמות נוספת ( הפעם לא נ"ג ) עם גרעיני חמניות, קצת פיסטוקים, צימוקים....
אפשר ורצוי לגוון !

גרנולה

לחמם תנור ל 150

2 כוסות שיבולת שועל ( קווקר )
כוס וחצי שקדים קצוצים גס ( במקרה היו לי רק קלופים, אין בעיה לשים עם קליפה )
חצי כוס פקאנים קצוצים גס
שליש כוס סומסום לא קלוי ( שמתי מלא )
רבע כוס סוכר חום
חצי כפית קינמון
חצי כפית מלח

לערבב הכל יחד בקערה גדולה

בסיר קטן לשים
שליש כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק
רבע כוס סירופ תירס או סירופ אגבה או דבש
2 כפות דבש 
כף שמן ( שמתי שמן זרעי ענבים )

לחמם הכל יחד כמה דקות
לצקת על החומרים בקערה, לערבב טוב
לשטח על תבנית גדולה  עם נייר אפיה
לאפות באזור 40 דקות כשכל 7-10 דקות מערבבים
הגרנולה מוכנה שהיא משחימה. זהירות לא לשרוף.
לקרר, לאפסן בצנצנות זכוכית 








שיבולת שועל לכשעצמה לא מכילה גלוטן, אבל גדלה ביחד עם חיטה, ככה בשבלב ההורדה מהגבעול  והעיבוד, נכנסים גרעיני חיטה והיא לא נקייה עבור חולי צליאק.
יש שדות מיוחדים בהם השיבולת שועל גדלה לבד, בלי חיטה באזור, וזו בלי גלוטן ( זה מאד הצחיק השבוע חברה שסיפרתי לה )
בכל אופן, בשיבולת שועל עצמה יש מרכיב שמזכיר קצת את החלבון שבגלוטן, וחלק מחולי הצליאק לא מגיבים אליו טוב. 
מקריאה ברשת, השימוש בשיבולת שועל ( נ"ג ) לא מומלץ בחודשים הראשונים לאיבחון, כשהמעי מתאושש... אחרי זה , תלוי ברופא ובפציינט... יש רופאים שמרשים לנסות ולראות איך מגיבים, יש כאלו שממליצים להמנע.
מנסיון שלי- אני יכולה קצת, לעיתים לא קרובות, ולא קמח משיבולת שועל.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה