יום שלישי, 6 בנובמבר 2012

גרנולה

מה עושה מי שהולך לסופר, קיבל הוראות לקנות גרנולה, פשוטה, בלי תוספות, ולא מוצא...
חוזר הביתה ומכין לבד. וחושב לעצמו, איך לא חשבתי על זה קודם....
כל כך פשוט, יותר זול, ובטוח הרבה יותר טעים!!!

המתכון בשינויים שלי ( איך לא?! ) ע"פ מתכון של דיויד לייבוביץ'
הכנתי עם שיבולת שועל נ"ג*, שאוכל לנשנש פעם ב....( בתקוה שישאר )

הכנתי כבר כמות נוספת ( הפעם לא נ"ג ) עם גרעיני חמניות, קצת פיסטוקים, צימוקים....
אפשר ורצוי לגוון !

מתכון משופר ( יוני2024 )

הערה : הכמויות לא חיבות להיות מדויקות. אם למשל יש יותר מדי נוזלים , ואחרי עירבוב המאסה רטובה מיד, אפשר להוסיך עוד קצת שיבולת שועל.

גרנולה

לחמם תנור ל 150

בקערה גדולה :

2 כוסות שיבולת שועל ( קווקר )
2 כוסות אגוזים וגרעינים ( שקדים, פקאן, חמניה, דלעת, קשיו וכ"ו ) אני מגוונת לפי מה שיש
רבע כוס סומסום לא קלוי ( שמתי מלא )
2-3 כפות זרעי צ'יה
רבע כוס סוכר חום בהיר
חצי כפית קינמון
חצי כפית מלח

לערבב הכל יחד

בקערה נפרדת :
שליש כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק ( יש לקנות כוסיות רסק תפ"ע ברביעיות או שישיות ארוזות )
באזור שליש כוס מייפל/דבש/סילאן ( או עירבוב של שניים מהם , איך שמסתדר ) 
כף שמן ( אני שמה שמן זרעי ענבים או זית)
2-3 כפות טחינה גולמית

לערבב טוב

 לערבב יחד  יבשים ורטובים  


לשטח על תבנית גדולה  ( או 2 ) מכוסה בנייר אפיה
 
לאפות בערך -50 דקות 40 דקות
כל 10-15 דקות לערבב קצת ( החלקים בשוליים נאפים מהר יותר )
הגרנולה מוכנה שהיא משחימה. זהירות לא לשרוף.
לקרר, לאפסן בצנצנות זכוכית 








שיבולת שועל לכשעצמה לא מכילה גלוטן, אבל גדלה ביחד עם חיטה, ככה בשבלב ההורדה מהגבעול  והעיבוד, נכנסים גרעיני חיטה והיא לא נקייה עבור חולי צליאק.
יש שדות מיוחדים בהם השיבולת שועל גדלה לבד, בלי חיטה באזור, וזו בלי גלוטן ( זה מאד הצחיק השבוע חברה שסיפרתי לה )
בכל אופן, בשיבולת שועל עצמה יש מרכיב שמזכיר קצת את החלבון שבגלוטן, וחלק מחולי הצליאק לא מגיבים אליו טוב. 
מקריאה ברשת, השימוש בשיבולת שועל ( נ"ג ) לא מומלץ בחודשים הראשונים לאיבחון, כשהמעי מתאושש... אחרי זה , תלוי ברופא ובפציינט... יש רופאים שמרשים לנסות ולראות איך מגיבים, יש כאלו שממליצים להמנע.
מנסיון שלי- אני יכולה קצת, לעיתים לא קרובות, ולא קמח משיבולת שועל.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה