יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

עוף עם אגוזי לוז- אוטולנגי

בשנה האחרונה אני כמעט לא מכינה עוף
הצורה היחידה שמשתמשת בעוף היא חזה- שניצלים, על האש או על מחבת פסים לצליה עם רוטב... זהו!

משום מה עם הזמן ריח של עוף בתנור פחות ופחות מתחבב עלי.... וחילוקי הדעות בין בני המשפחה בהקשר להעדפות הרוטב שלהם, מקשה על ההחלטה מה להכין להם.

לכן , כשהתבקשתי על ידי אחותי להכין את העוף הספציפי הזה ( שמסתבר שאכלה אצלי פעם... אבל מי זוכר ) לא הכי שמחתי... אבל, משום מה דוקא היתה הסכמה מצד כל הצדדים לגביו- מוצלח!!

מהספר הראשון של יותם אוטלנגי

עוף עם זעפרן, אגוזי לוז ודבש

עוף שלם חתוך
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן זית
כפית זנגויל קצוץ ( ג'ינג'ר )
כפית קינמון ( שמתי פחות )
קורט ( נדיב ) של זעפרן
מיץ מלימון
4 כפות מים קרים
2 כפיות מלח ים גס
כפית פלפל שחור

100 גר אגויז לוז קלויים וקצוצים
70 גר דבש
2 כפות בצל ירוק קצוץ

להכין מרינדה: לערבב יחד - בצל, שמן, זנגויל, זעפרן,מיץ לימון, מלח, פלפל ומים קרים
להשרות עוף ללילה או לפחות שעה

לערבב אגוזי לוז ודבש

לאפות בתנור מחומם מראש ל 180 בערך 35-40 דקות, להוציא ולמרוח על החלקים את האגוזי לוז והדבש, להחזיר לתנור ל15-20 דקות עד שצלוי היטב
להגיש עם בצק ירוק ( התמונה לפני הבצק ירוק :) )







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה