יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

עוגת שוקולד עשירה ויום הולדת 15

חגגנו לאיל 15 !!
ילד גדול.
שאלתי אותו מה הוא רוצה שאכין לו 
אז אילו הבקשות: תקני חלה עם פרג
לארוחת ערב שישי- רוסטביף, רביולי, פשטידת עשבי תיבול, מרנג לימון לקינוח
ועוגה ?
לא ידע להחליט. 
אבא שלו הציע- סתם עוגת שוקולד עם סוכריות.
אז הלכתי על זה... אבל בהחלט לא על "סתם עוגת שוקולד"

הכנתי עוגת שוקולד עשירה של רביבה אפל - מתוך הספר : האוסף המתוק של  'על השולחן '. עוגה נהדרת!
ו- חתכתי את העוגה ל 3, בין כל שכבה שמתי גנאש שוקולד מוקצף, ולמעלה שפכתי גנשא שוקולד ( לא מוקצף ) וקישוט של סוכריות.
יצאה עוגה עשירה, פצצת שוקולד! 
כולם התמוגגו!
העוגה לא יצאה הכי רפרזנטטיבית, וזאת משום שנעשתה בחופזה, לפנות בוקר, בשקט בשקט, בלי הרבה זמן המתנה לקירור בין חיתוך השכבות והגנאש כמו שצריך... זה כמובן לא פגם בכלל בטעם, אבל בפעם הבאה אקפיד קצת יותר על זמני המתה וקירור כמו שצריך, שתצא גם יפה !

עוגת שוקולד עשירה

לחמם תנור ל 150

לשמן תבנית קוטר 20

75 גר חמאה
שליש כוס שמן
שני שליש כוס מים
שליש כוס קקאו
100 גר שוקולד מריר קצוץ
כוס ורבע סוכר
ביצה
כפית וניל
כוס ורבע קמח
2 כפיות אבקת אפיה
שליש כוס שמנת חמוצה

להמס יחד ( בסיר או במיקרו ) חמאה, שמן, קקאו ומים
להוסיף שוקולד לתערובת החמה ולערבב עד שהוא נמס.
להוסיף סוכר, וניל וביצה טרופה.
להוסיף קמח ואבקת אפיה
להוסיף שמנת חמוצה.

לשפוך בלילה לתבנית, לאפות  בערך 45 דקות עד שקיסם יבש אבל עם פירורים.

לגנאש שוקולד

לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה,להסיר מהאש, להוסיף 200 גר שוקולד, לערבב עד שהשוקולד נמס.
לקרר ללילה.
לגנאש מוקצף- לשים שני שליש כמות במיקסר, להוסיך כשליש כוס שמנת מתוקה, להקציף עד שנהיה סמיך 0 זה קורה מהר )
לחצות עוגה, למרוח כמות נדיבה.
מהשליש גנאש שנותר- לחמם קצת, ולשפוך או למרוח על העוגה והדפנות.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה