יום רביעי, 24 באפריל 2013

כיסים ממולאים

עוד מתכון מבית מרתה סטיוארט
כיסוני בצק ממולאים במה שמתחשק

הבצק נהדר !! ( אפילו זה שלא אוהב גבינה וחמאה שיבח במיוחד.. לא מגלה לו מה יש שם )
הכנתי בשתי ורסיות, אחת רגילה ואחת נטולת גלוטן ( עם הקמח של cup4cup  המעולה )

אפשר למלא עם שאריות של עוף+ ירקות, אנטיפסטי, תרד וגבינות, עגבניות צלויות וגבינה ...
אפילו מתוק ( פרוסות תפ"ע מבושלות בטיפת חמאה עם סוכר חום, שפריץ מיץ לימון וקינמון )

הבצק לכיסים

ל 10 בינוניים

כוס וחצי קמח
113 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
113 גר גבינת שמנת 
רבע כוס שמנת מתוקה
חצי כפית מלח

לערבב הכל יחד במעבד מזון או מיקסר או ביד, עד שמתגבש לבצק.
לקרר בערך חצי שעה

לרדד דק, לקרוץ עיגולים ( אם רוצים כיסים גדולים כמו אפנדה למשל, אז בקוטר 10 ס"מ, אם רוצים משהו בגודל בורקס, אז 5-6 ס"מ )

לשים קצת מהמלית* בצד אחד, להרטיב עם אצבע את השפה החיצונית, ולסגור למעין חצי עיגול, להדק טוב עם אצבעות או מזלג.
להבריש עם טיפה ביצה טרופה
לקרר 10-15 דקות 
לחמם תנור ל 180, לאפות עד שמזהיב.

לא היו לי שאריות, צליתי בתנור קצת פלפלים אדומים קטנים, חצאי עגבניות שרי, וקישוא פרוס, רססתי על הכל קצת שמן  ופיזרתי קצת מלח.
אחרי קירור חתכתי לחתיכות קטנות והוספתי כמה כדורי גבינת מוצרלה חתוכים. תבלתי במלח\פלפל.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה