יום ראשון, 28 באפריל 2013

בריוש עם שוקולד

עוד שבת של ביקור בצבא...
אני מנסה לחשוב על דברים חדשים להכין.
מכיוון שאני נוסעת די הרבה, לא "פותחת שולחן" כמו חלק מההורים שמגיעים פעם ב.. לביקור.
מלבד העובדה שזו שלכבודה אני נוסעת, לא אוכלת פירות, או ירקות, והכי שמחה עם שניצל ופירה.
ומתוקים... תמיד מתוקים.
תמיד מביאה קופסת עוגיות
לפעמים גם עוגה
משהו מלוח 
ועוד איזה משהו שמתאים לארוחת בוקר מאוחרת, כמו פנקייקס...
או בריוש..

המתכון של דורי גרינשפאן מבון אפטיט

צריך לקחת בחשבון שהזמן הכולל של ההכנה היא באזור 12-16 שעות

בריוש עם שוקולד

ל 12 בריושים

רבע כוס מים פושרים
רבע כוס חלב בטמפרטורת החדר
9 כפיות שמרים טריים ( שמרית ) או 3 כפיות שמרים יבשים
2 ושלושת רבעי כוסות קמח
כפית וחצי מלח
3 ביצים
3 כפות סוכר
170 גר חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר ( רכה )

לציפוי- ביצה טרופה
למלית שוקולד- 24 מטבעות ( או קוביות ) שוקולד מריר

מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר, מלבד החמאה. מערבבים טוב, מוסיפים בהדרגה את החמאה. עד שנבלעת.

משמנים כלי גדול, מעבירים לשים את הבצק ( הדי רטוב ) סוגרים עם ניילון נצמד בצורה רופפת, ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בזהירות אוספים את הבצק שעלה מצידי הקערה ו"מוחצים " אותו פנימה לתוך הקערה. מוציאים את כל האויר מהבצק. מכסים שוב, מעבירים ללילה ( או 12-14 שעות ) למקרר.
אחרי שעה שעתיים במקרר, שוב מוציאים לבצק את האויר, אחרי שתפח שוב, מכסים, ומחזירים למקרר.

אחרי לילה , מוציאים מהמקרר, מחלקים ל 12* 
משמנים תבנית מאפינס או תבניות אישיות מסולסלות של בריוש בחמאה מומסת.
מגלגלים כדור, מניחים בפנים 2 מטבעות שוקולד, סוגרים ומגלגלים שוב, ומניחים בתוך התבנית.
אם יש קצת עודף בצק אפשר ליצור עוד כדור קטן או 2 ולהדביק למעלה.
לכסות שוב עם ניילון ( בצורה רופפת ) ולהתפיח שעה במקום חמים.

לחמם תנור ל 180,  להבריש את הכדורים עם ביצה טרופה,אם יש סוכר גבישי  ( ומוצאים אותו... ) אפשר לפזר קצת למעלה.
לאפות כ 20 דקות 







*הערה
יצאו קצת גדולים, כמו לחמניה כזו מהסופר בערך...
כמובן שניתן לעשות אותם כל גודל שרוצים, אין בעיה גם לאפות ככדור, ויוצאת לחמניה עגולה חמודה.
וכמובן שלא צריך שוקולד בפנים. ( אני בכלל הייתי מעדיפה בלי, לאכול כשחמימים, עם לא מעט חמאה וריבה... יאמ! )





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה