יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

קעריות שוקולד ( 2 ) + סוכריות פיראטים

המציאות משתנה
אם פעם היינו יושבים כל שישי בערב וכל שבת בצהריים לארוחה משפחתית, עם או בלי אורחים מדי פעם, אבל תמיד חמישתינו, בכמה שנים האחרונות זה כבר לא תמיד קורה.
יש צבא.. ויש צופים...ולפעמים משהו בחו"ל..ועכשיו יש סטודנטית שגרה במקום אחר..
ולמרות שאני משתדלת להכין דברים ע"פ אהבותיהם של הנוכחים באותו סופ"ש, ולהמנע מלהכין דברים יותר מדי שווים בהעדרות אחד מבני המשפחה- זה קורה!
ולפני שבועיים נתפסתי 'על חם'.. עם נזיפה :/

להגנתי- אני משתדלת, אבל לא תמיד יוצא, ולפעמים לא בא לי להכין קינוח שווה, ולפעמים, פתאום מתחשק להכין משהו קטן וזריז..
אז לא לכעוס..

ולזכותי, בפעם האחרונה שהכנתי את אילו, לקחתי בשבת לצבא ! בכלי חרסינה !!! ( מחלקה ראשונה או לא ?! )
העיקר שלא תהינה תלונות!

קינוח זריז, הפעם בשביל לנצל 3 חלמונים שנשארו מיותמים, מתכון של מרתה סטיוארט. ( עם שינוי שלי )

פוטס דה קרם ( 2 )  pots de cream שוקולד

חצי כוס שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס חלב
85 גר שוקולד מריר
רבע כוס סוכר
3 חלמונים
חצי כפית וניל
כף קקאו
רבע כפית מלח

לחמם תנור ל 150
(4-5 קעריות קטנות )

לחמם חלב ושמנת בסיר, כשמגיע לספ רתיחה להסיר מהאש ולהוסיף שוקולד וסוכר. לערבב , לצנן קצת
לערבב טוב חלמונים, קקאו, מלח
לערבב יחד עם החלב\שמנת, עד שאין גושים
לסנן
לחלק בין קעריות קטנות, להניח אותן בתבנית ולמלא מים רותחים עד לגובה חצי קערית

לאפות בסביבות 30 דקות עד שיציב. לקרר
ניתן להגיש עם קצפת







             

     


עוגה עם סוכריות פיראטים, לילדון חמוד ביותר שחגג 3, ומטורף על קפטן הוק ופיראטים :)









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה