יום שלישי, 9 בספטמבר 2014

עוגת שזיפים

הכי אני אוהבת עוגות פרי!
פעם ההתלבטות שלי היתה בין עוגת גבינה לעוגת תפוחים, היום אני בהחלט מעדיפה עוגה עם איזה פרי של קיץ- שזיפים, משמישים, אפרסקים. יחד, לחוד, עם תפוחי עץ או פירות יער, או בלי. וקצת בצק, ושיהיה הרבה פרי!

כשאני נתקלת במתכון לעוגת פרי, אני מיד מנסה.
המתכון הזה מהניו יורק טיימס, מסתבר שזה מתכון שהקוראים מבקשים להעלות שוב ושוב כל כמה שנים.
יש הרבה גרסאות לעוגת פרי כזו, כשהבצק תופח הוא בולע חלק מהפרי בתוכו. יאמ!

הכנתי עם גלוטן, והבעל היקה, שאוכל עוגה רק אחה״צ, ( רק בשבת בבוקר עוד פרוסה אחרי ארוחת הבוקר ) אכל 2 פרוסות כל יום!!

העוגה כבר הוכנה כמה פעמים, כי כשנגמרה קיבלתי הודעה בטון קצת טרגי על שהעוגה נגמרה.

עוגת שזיפים

תבנית 18-20 ס"מ

לחמם תנור ל 180

שלושת רבעי כוס סוכר
115 גר חמאה רכה
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
גרד לימון
6-7 שזיפים* חצויים  (חתוכים לרבעים אם גדולים מדי )
1-2 כפיות סוכר
קינמון

להקציף יחד סוכר וחמאה
להוסיף ביצים, מלח, גרד לימון
להוסיף קמח ואבקת אפיה

לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לסדר את השזיפים עם הקליפה כלפי מעלה על הבצק
לפזר למעלה סוכר וקינמון

לאפות 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

* הכנתי גם עם נקטרינות ואפרסקים, לנצל שאריות של פרי עייף במקרר.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה