יום חמישי, 4 בספטמבר 2014

סלט סלק לאיה

אני יודעת שסלק זה בריא.
אבל אני לא אוהבת.
מבחינתי זה מריח כמו גוש אדמה, וגם הטעם תואם..
וניסיתי בכמה צורות, ולא מתחברת. מה לעשות...

איה לעומת זאת גילתה את הסלק לפני שנה\שנתיים, ומאז היא חסדיה גדולה.
בתור סטודנטית דלת אמצעים כלכליים, היא בכלל למדה לחבב אותו :)
מכינה לעצמה מכמה סלקים, סלט גדול, שמחזיק מעמד לא מעט ימים במקרר.
היא משדכת את הסלט שלה לכמה עגבניות, לפעמים עוד ירקות, ואוכלת בהנאה.

עכשיו שהיא בחופשת קיץ בבית ( בין מילואים ועובדה ) אמא מבשלת... גם סלק...

הכנתי לה סלט סלק עם קצת עשבי תיבול
מסתבר שהעיקר בסלט סלק זה החומץ, והרבה.
כשאני מכינה, ויש בבית כמה סוגי חומץ, זולים , יקרים, מגוונים, אני משתמשת באחד או שניים.
איה, כאמור סטודנטית חסכנית, משתמשת בחומץ הרגיל והזול.





סלט סלק

3-4 סלקים בינוניים\גדולים

2 אפשרויות בישול :
הראשונה, פשוט לשטוף טוב, לחתוך את הקצה עם הגבעול, ואת  החלק התחתון של השורש, לשים בסיר גדול עם מים , ולבשל עד שסכין ננעץ בקלות ( לא יותר מדי רך )
אפשרות שניה, להניח בתוך נייר כסף שעליו נייר אפיה ( לא ממש טוב שאוכל יבוא במגע עם הנייר כסף ) לתבל עם קצת מלח ושמן זית, לסגור ולאפות בתנור חם, עד ששוב, הסלק יחסית רך.

לקרר קצת ולקלף.
לפרוס לפרוסות\קוביות ( איך שאוהבים )
ולתבל :

חומץ ( רגיל, חומץ בין יין... )
שמן
מלח
פלפל
קצת עשבים קצוצים ( לפי הטעם ) : בזיליקום, נענע או מנתה, עירית או בצל ירוק, טרגון
קצת חרדל דיז'ון

לערבב את כל מרכיבי הרוטב, לצקת על הסלק. לחכות כמה שעות לטעום, ולתקן לפי הטעם.





הפעם- בשיטת האפיה, כאן לפני כניסה לתנור, על נייר אפיה ( על נייר כסף ) עם שמן זית ומלח.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה