יום שישי, 13 במאי 2016

עוגת מרנג מוס שני שוקולדים

אז זה מה שהיה אתמול....
עוגת מוס משולבת
שנטרפה תוך פחות מ 5 דקות
וקצת כעסים מהילדים הפרטיים שלא זכו ( כי הבאתי למפגש יום עצמאות שנתי , והן לא באו )
גם אני לא ממש אכלתי, טעמתי פה ושם פירור שנפל כשחתכתי.
המסקנה המתבקשת- להכין יותר !

עוגת מרנג מוס שני שוקולדים

תבנית קפיץ או רינג בקוטר 24

למרנג:
4 חלבונים
כוס ורבע סוכר
כף סוכר וניל
רבע כוס קקאו

למוסים: 4 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן
200 גר שוקולד מריר

לגנאש:
1 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר

לחמם תנור על טורבו ל 110

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב, מבריק ונוקשה

להעביר לקערה כשליש מהכמות ולהוסיף לה כף סוכר וניל, לערבב בעדינות תוך קיפול

להוסיף לחלק השני קקאו, ולקפל בזהירות פנימה.

לשטח את החלק עם הקקאו על גבי נייר אפיה לעיגול בגובה אחיד, קוטר 24-26. או בתוך רינג ( עם נייר אפיה למטה ובדפנות ), באותו קוטר

את המרנג הלבן מזלפים לעיגולים קטנים על גבי תבנית עם נייר אפיה
 אופים 2-3 שעות עד שהמרנגים יבשים לגמרי ( סביר להניח שאת העיגולים הקטנים יהיה אפשר להוציא אחרי שעה+ )

מחממים שמנת מתוקה אחת בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה, ושופכים לתוך קערה עם השוקולד הלבן. מערבבים עד שהשוקולד נמס

מחממים שמנת מתוקה שניה, כנ"ל, שופכים על השוקולד המריר, מערבבים עד שנמס.

מקררים את השוקולדים במקרר לפחות 6 שעות, או ללילה.

מוציאים מהמקרר שעתיים לפני שרוצים להקציף.
בקערת המיקסר מערבבים את השוקולד הלבן עם שמנת מתוקה, מקציפים עד שמתקבל מוס קליל ויציב.
כנ"ל עם השוקולד מריר והשמנת האחרונה.

מכינים גנאש -מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. שופכים על השוקולד ומערבבים בזהירות עד שנמס לגמרי. מקררים על השיש.

מרכיבים את העוגה:
מניחים את דיסקית המרנג/שוקולד על צלחת גדולה, מורחים את המוס הכהה ( אם עובדים עם רינג, משאירים ברינג וממלאים בשכבת השוקולד.
מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
מכסים בשכבה של השוקולד לבן, מחזירים למקפיא לעוד שעה לפחות.
שופכים מעל את הגנאש, מיישרים.
מקשטים בעיגולי מרנג., ומקפיאים כשארוז טוב בניילון נצמד.
כשעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא.
























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה